Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dve milijarde za ubrzani razvoj Subotice

23.09.2019.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas, prilikom radne posete Subotici, da je Pokrajinska vlada u protekle tri i po godine investirala dve milijarde dinara u realizaciju važnih  infrastrukturnih projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta, u vodovodnu, kanalizacionu i putnu mrežu u Subotici.

12947_1.jpg 

Kako je Milićević naveo sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici. Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njeni kapaciteti su popunjeni. Takođe, razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, a kako je istaknuto, Subotica je jedna od važnih turističkih tačaka u pogledu potencijala.

Milićević je na čelu delegacije Pokrajinske vlade u kojoj su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obišao nekoliko lokacija gde su realizovane investicije koje su važne za ukupno funkcionisanje Grada Subotice.

U školi „Žarko Zrenjanin“ sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali, a radove u iznosu od 1,8 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Takođe, Pokrajina je zajedno sa Gradom finansirala izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u dužini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 miliona dinara.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je i Gerontološki centar, gde su uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade i Grada Subotice, stvoreni izuzetni uslovi za boravak naših najstarijih građana. Pokrajinska vlada je u finansiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 miliona dinara, dok je za povećanje kvaliteta usluga u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ opredelila 32,3 miliona dinara.

- Obišli smo danas svega tri bitne investicije u Subotici, a mnogo je onih koje su aktivne i koje su vredne u investicionom i svakom drugom smislu – kazao je Milićević i naveo da su to između ostalog velnes centar na Paliću, Subotičko pozorište i drugo.

- Sve ovo govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspela da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine – naglasio je Milićević i dodao da je Subotica uređen grad sa jasnom vizijom i strategijom razvoja.

Uz izražavanje zahvalnosti na poseti i podršci Pokrajinske vlade u realizaciji velikog broja projekata u Subotici, gradonačelnik Bogdan Laban je istakao da je u Suboticu, uključujući i sredstva koja je Republika izdvojila za izgradnju „Ipsilon“ kraka, od kraja juna 2016. godine uloženo od četiri do pet milijardi dinara.  

– Pored projekata o kojima je govorio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pri kraju je i izrada projekta kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice u Subotici. Vrednost te investicije je oko 35 miliona evra. Rekonstruisaće se, takođe, i tribine na subotičkom Gradskom stadionu. Radovi će početi do kraja ove godine, a reč je o sredstvima u visini od 20 miliona evra. Siguran sam da ćemo uz podršku Republike i Pokrajine, na zadovoljstvo svih građana Subotice, i u narednom periodu sa istim tempom nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, obrazovanje, sport, kulturu, kao i u infrastrukturni razvoj našeg grada – naglasio je gradonačelnik Laban.

12947_2.jpg 

 

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop