Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Održana 10. „Noć istraživača“

27.09.2019.

U atrijumu hotela „Galerija“ održana je 10. „Noć istraživača“ koju je ove godine obeležio rekordan broj učesnika, oko 200 učenika i profesora iz šest osnovnih škola, četiri srednje škole i dve visokoobrazovne ustanove. Mnogobrojni učesnici ove manifestacije posetiocima su predstavili zanimljive eksperimente iz biologije, hemije, fizike, robotike i drugih nauka.

 12958_1.jpg

Otvarajući ovu manifestaciju posvećenu nauci član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić poželela je svim učesnicima dobar provod i mnoštvo novih znanja.

- Kao što će ova 10. manifestacija brzo proći, tako vam želim da već od naredne sedmice počnete da se pripremate za 11. 'Noć istraživača', jer će i ona vrlo brzo doći – rekla je Nataša Aleksić.

Programski koordinator „Noći istraživača“ prof. dr Zlatko Čović naglasio je da posebno raduje sve veći broju mladih istraživača, učesnika manifestacije.

Ovom manifestacijom podstičemo mlade da se bave naukom i pokušavamo da im otvorimo svet mogućnosti, jer baviti se naukom znači imati mogućnost da otkrijete i razvijete nešto što će vam doneti  boljitak u životu - istakao je Zlatko Čović.

U okviru „Noći istraživača” organizovana je i „IT šetnja kroz Noć“, u toku koje su mladi istraživači mogli da posete nekoliko kompanija koje su članice IT klastera Subotice.