Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Promovisani novi autobusi u JP „Subotica-trans“

02.10.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban prisustvovao je danas, u sedištu JP „Subotica-trans“ u Subotici (Segedinski put br. 84), promociji 10 novih autobusa za gradski i prigradski saobraćaj. Nabavljena su dva solo autobusa za gradski saobraćaj i osam autobusa za prigradski saobraćaj.

12961_1.jpg

Uz konstataciju da je ovo prvi put od osnivanja Javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans" da se odjednom kupi deset novih autobusa, gradonačelnik Laban je rekao da je ukupna vrednost investicije oko 197 miliona dinara.

- Pre dve godine kupili smo 17 autobusa, pet novih i 12 polovnih. Pokušavamo da što je moguće pre obnovimo dotrajali vozni park kako bi se naši sugrađani prevozili na bezbedan i udoban način. Ovo je prilika i da pohvalim menadžment JP ’Subotica-trans’ jer smo zajedničkim snagama u poslednje tri godine u ovo preduzeće investirali oko 380 miliona dinara. Prošle godine, podsetiću, otvorili smo novu pumpnu stanicu u sedištu preduzeća i sve to govori da smo na dobrom putu, da subotička lokalna samouprava vodi računa o svojim građanima i da ispunjava ono što obeća. Siguran sam da ćemo tim putem da nastavimo i da ćemo u dogledno vreme realizovati započete projekte – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktor JP „Subotica-trans” Aleksandar Aleksić podvukao je da je ovo prvi put u istoriji „Subotica-transa” da u jednom danu nabavi deset novih autobusa.

- Bez lokalne samouprave i gradonačelnika to ne bi bilo izvodljivo. Ovom nabavkom i Subotica staje u red ozbiljnih gradova poput Novog Sada i Beograda, jer upravo oni pomažu svojim javnim preduzećima za gradski i prigradski prevoz da nabave nove autobuse – istakao je Aleksić.

Prosečna starost autobusa u voznom parku JP „Subotica-trans” je 12,5 godina, naveo je on i dodao da je problem nedostatka vozača gotovo rešen.

- Mi bi trebalo da imamo 150 vozača. Sada ih imamo 142, četvoro je na obuci i do Nove godine, a najkasnije do proleća, imaćemo potrebnih 150 vozača – rekao je Aleksandar Aleksić.

Novonabavljena vozila su marke „Otokar“. U pitanju su novi moderni autobusi, sa savremenim dizel motorom, sa mehaničkim menjačem, klimom, solo niskopodni autobusi, prigradski srednjepodni autobusi, sa putokaznim displejima i sa povećanim brojem sedišta za sedenje (prigradski autobus 59 sedišta + četiri dodatna).

 12961_2.jpg