Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ruski pijanista Gugnin oduševio Subotičane

06.10.2019.

Sjajnim izvođenjem dela Čajkovskog i Šopena subotičkoj publici predstavio se poznati ruski pijanista, Andrej Gugnin. Večerašnji koncert ovog pijaniste svetskog renomea stavio je Suboticu rame uz rame sa Londonom, Moskvom, Tokijom, Jerusalimom, Beogradom i drugim svetskim metropolama u kojima je Gugnin nastupao, a Veliku većnicu Gradske kuće upisao u najprestižnije koncertne sale kao što su Musikferajn u Beču, Viktorija hol u Ženevi, Kernegi hol u Njujorku, moskovska Velika sala Konzervatorijuma kao i sala Čajkovski, Marinski u Sankt Peterburgu, Luvr u Parizu, Metropolitan art spejs u Tokiju i Asahi Hamariku hol u Tokiju.

12967_1.jpg

Bio sam veoma uzbuđen, uglavnom zbog divne publike koju sam sreo u Srbiji, tačnije oba dana, i u Beogradu i ovde u Subotici, izjavio je, obraćajući se medijima nakon koncerta, Gugnin i dodao da za njega, kao izvođača, mnogo znači kada od publike dobije toliku pažnju i zahvalnost.

– Iako sam se prehladio pre nekoliko dana i ne osećam se najbolje, ova topla podrška me je baš usrećila. Subotica je veoma poseban, divan grad, nešto toliko veliko i lepo. Klavir je, takođe, prelep, a akustika u koncertnoj sali veoma dobra. Moj stav prema sviranju je da uvek dajem sto odsto svojih mogućnosti i da budem potpuno posvećen, bez obzira da li se koncert održava u nekom velikom ili malom gradu. Ja volim ceo ovaj Balkanski region i veliko zadovoljstvo mi je da ovde nastupam – naglasio je Andrej Gugnin.

Pokrovitelj koncerta bio je grad Subotica, a prijatelj koncerta Vinarija „Zvonko Bogdan“. Koncert je realizovala muzička kuća „Piano land” iz Beograda.

 12967_2.jpg