Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za odbojkaškog trenera Igora Žakića

09.10.2019.

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović primio je danas, u svom kabinetu u Gradskoj kući, člana Stručnog štaba Odbojkaške reprezentacije Srbije i aktuelnog trenera Muškog odbojkaškog kluba Spartak, Igora Žakića. Sastanku su prisustvovali čelnici MOK Spartak, Lazar Marković i Duško Guslov, i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

12974_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti na srdačnom prijemu Žakić je, obraćajući se medijima, istakao da se utisci sa Evropskog prvenstva još uvek nisu slegli, da je bilo dosta posla, ali da je osećaj fenomenalan kada se, na kraju, svi napori krunišu osvajanjem zlatne medalje.

–  Rad u stručnom štabu naše odbojkaške reprezentacije, rad sa igračima reprezentativnog ranga i nadmetanja na Evropskom prvenstvu za mene su ogromno iskustvo i veliko blago. Zahvalan sam na ukazanom poverenju. Promena stručnog štaba svega petnaestak dana uoči početka Prvenstva Evrope donekle je donela novu energiju. Odmah smo nastavili sa intenzivnim radom, a odbojkaši su na to odgovorili sa puno motiva i želje da se dokažu. Nakon poraza od Slovenije u prijateljskom meču, usledio je sastanak igrača sa stručnim štabom posle koga je, na našu veliku radost, sve krenulo nabolje. Odbojkaška reprezentacija ima još prostora za napredak – istakao je Igor Žakić.

Nemanja Simović je rekao da je danas imao veliku čast i zadovoljstvo da se sastane sa Igorom Žakićem i da mu se tom prilikom zahvali što je na najlepši mogući način reprezentovao srpski, ali i subotički sport.

– Lepa je ovo prilika da se zahvalim i čelnicima Muškog odbojkaškog kluba Spartak, Lazaru Markoviću i Dušku Guslovu, koji već dugi niz godina pomažu subotičku odbojku, pokazuju društvenu odgovornost i neretko koriste i svoje kontakte i poslovne veze kako bi pomogli rad ovog kluba. S druge strane, mi kao lokalna samouprava činimo sve da budžet za sport iz godine u godinu povećavamo kako bismo svim klubovima olakšali rad. Muški odbojkaški klub Spartak je poslednjih nekoliko godina perjanica subotičkog sporta i ponosni smo na njegove rezultate. Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da se povećava i porodica subotičkih sportista koji će se sledeće godine učestvovati na Olimpijadi u Tokiju. Očekujem da će boje naše zemlje u Tokiju braniti između četiri i šest sportista iz Subotice – naglasio je Simović.

Odbojkaši Srbije su, krajem septembra, osvojili Evropsko prvenstvo, pošto su u finalu pobedili Sloveniju sa 3:1 u setovima. Pehar namenjen prvaku Evrope odbojkaši Srbije podigli su pred oko 15.000 gledalaca u dvorani Bersi u Parizu. 

Srbiji je, inače, ovo treće evropsko zlato, pošto je prethodno bila najbolja 2001. i 2011. godine. Takođe, Srbija je, kao i 2011. godine, objedinila titule šampiona Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji.