Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ministar Nedimović obišao četiri poljoprivredna gazdinstva

15.10.2019.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas četiri poljoprivredna gazdinstva: Farmu muznih krava Miroslava Vukajlovića u Mišićevu, farme tovnih junadi Mirka Orčića u Đurđinu i Vladimira Žužića u Višnjevcu i Farmu ovaca Stevana Cerovca, u Bačkom Dušanovu. Ministar Nedimović je izjavio da iz Subotice dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i da je poljoprivrednicima sa teritorije našeg grada prošle godine isplaćeno skoro osam miliona evra podsticaja.

12990_1.jpg

Uz podsećanje da je poljoprivrednicima omogućen zakup državne zemlje na period od deset godina, ministar Nedimović je najavio da će za tovno govedarstvo država doneti posebne podsticaje u 2020. godini, jer nama, kako je naveo, treba genetskog potencijala, tim pre što imamo sve više izazova i sve više prilika za izvoz, a to je jako važno.

- Samo u prošloj godini gazdinstvima na teritoriji grada Subotici država je dala blizu osam miliona evra podsticaja, a svaki dvadeseti zahtev za subvencije u Srbiji, od 160.000 podnetih, stiže iz ovog grada. Više od 8.000 zahteva za subvencije iz Subotice znači da su ovdašnji poljoprivrednici dobro obavešteni o sistemu subvencija i o pravima koja mogu da ostvare u državi, vezano za politiku upravljanja poljoprivrednim zemljištem i za finansijski podsticaj – naglasio je Branislav Nedimović.

Gradonačelnik Laban je izrazio uverenje da ćemo uz pomoć države i dalje nastaviti da razvijamo poljoprivredu, da razvijamo život na selu i da naše mlade zadržimo na selu.

- Grad Subotica takođe izdvaja određena sredstva za subvencionisanje kratkoročnih kredita za poljoprivrednike – istakao je Bogdan Laban.

Miroslav Vukajlović je rekao da se vredi baviti mlekarstvom, da na njegovoj farmi ima 40 muznih krava i da je farma dobila podršku Ministarstva za povrat polovine sredstava za nabavku mašina, odnosno izmuzišta, kao i subvencije za muzne krave.

Pored ministra Branislava Nedimovića i gradonačelnika Bogdana Labana, poljoprivredna gazdinstva obišli su i član Gradskog veća Srđan Samardžić i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković.

12990_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop