Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Uručeni ugovori o stipendiranju učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

16.10.2019.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović danas je, u Gradskoj kući, učenicima prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke uručila ugovore o stipendiranju za školsku 2019/2020. godinu. Dodeljeno je 30 stipendija, a kriterijumi za dodelu su postignuti uspeh i socijalno-ekonomski status.

12992_1.jpg

Obraćajući se medijima uoči uručenja ugovora u Plavoj sali Gradske kuće, Jasmina Stevanović je podsetila da grad Subotica već četvrtu godinu zaredom, od 2016. godine, sredstvima gradskog budžeta stipendira učenike trogodišnjih deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke.

Subotička lokalna samouprava, istakla je, vodi računa da podstiče upis učenika na deficitarne obrazovne profile i u tom cilju na godišnjem nivou dodeljuje 30 stipendija učenicima koji upišu treći stepen.

-Ne radi se samo o novčanim sredstvima, već bi to bio akt prepoznavanja deficitarnih zanimanja i davanja na njihovom značaju. Moramo biti tu da pomognemo i usmerimo, jer time obrazujemo decu za potrebe privrede u ovom regionu i pospešujemo zaposlenost. Deficitarna su zanimanja: bravar-zavarivač, industrijski mehaničar, vozač motornih vozila, operater za izradu nameštaja, operater za osnovne građevinske radove... a kriterijumi za dodelu stipendija su postignuti uspeh i socijalno-ekonomski status – naglasila je Jasmina Stevanović.

Ugovore su potpisali stipendisti koji su upisali prvu godinu na trogodišnjem smeru u Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić” i Politehničkoj školi.

12992_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop