Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Obeležen Svetski dan kičmenog stuba

16.10.2019.

Na glavnom gradskom trgu danas je Akademija korektivne gimnastike „Korak“ javnim časom sa setom vežbi, koje su izveli učenici srednjih škola i Školskog centra „Dositej Obradović,“ obeležila Svetski dan kičmenog stuba i početak realizacije projekta „Vreme je zdravlje” za koji je sredstva obezbedila Kancelarije za mlade. Učenici su simbolično u pet do 12 vežbajući na Trgu upozorili na značaj prevencije kod sve učestalijeg problema među decom – deformiteta kičme.

12994_1.jpg 

Obeležavanju Svetskog dana kičmenog stuba prisustvovala je i član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić. Ona je tom prilikom podsetila na značaj  redovnog vežbanja  koje pomaže održavanju zdrave kičme.

- Savremeni način života, koji podrazumeva višesatno sedenje, najčešće ispred kompjutera, donelo je brojne probleme sa kičmenim stubom mnogim ljudima bez obzira na pol ili godine. Za dečiju kičmu naročito je pogubno nepravilno i predugo sedenje pred računarom i televizorom. Današnji performans nas je na dobar način podsetio na značaj redovnog vežbanja i održavanja zdrave kičme – istakla je Nataša Aleksić.

Predstavnik Akademije „Korak” Ljubomir Stankić je naglasio da je korektivno vežbanje  najbolja prevencija za nastanak deformiteta kičmenog stuba i podsetio na njihov stav  da Subotica treba da postane Centar korektivnog vežbanja.

-Sve više pričamo o problemima kičmenog stuba kod školaraca,  ali još uvek nismo dovoljno svesni koliko je važno baviti se fizičkom  aktivnošću samo 15 minuta dnevno. U Akademiji pokušavamo da od najranijeg detinjstva učvrstimo zdrave navike kod dece – rekao je Ljubomir Stankić.

Akademija „Korak" broji preko 4.000 polaznika, od tri do 77 godina starosti.