Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstrukcija domova Gerontološkog centra u Subotici vredna 900 miliona dinara

18.10.2019.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević obišli su danas Gerontološki centar, gde su u toku radovi vredni više od 900 miliona dinara na rekonstrukciji i sanaciji Doma „Dudova šuma“ i Doma za odrasla lica.

12997_1.jpg

– Veoma sam zadovoljan radovima koje sam danas video u Subotici i saradnjom sa Kancelarijom za javna ulaganja. Naša osnovna dužnost je da obezbedimo korisnicima i zaposlenima bolje uslove za život i rad – kazao je Mirović.

Nastavićemo i dalje zajedno rekonstrukciju objekata socijalne zaštite u Novom Sadu i u Bačkoj Topoli, dodao je Mirović i istakao da će se zajednički raditi i na rekonstruisanju regionalnih bolnica.

-Socijalna zaštita je najosetljivija oblast društva, i tu država i društvo pokazuju koliko su snažni i sposobni – rekao je Mirović.

Za nabavku medicinske i druge opreme Pokrajinska vlada je za Gerontološki centar u Subotici od 2016. godine do danas izdvojila 43,2 miliona dinara.

Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević je izjavio da je ovaj projekat rezultat zajedničkog rada Grada Subotice, Pokrajinske vlade i Kancelarije za javna ulaganja.

– Želimo da svi objekti Gerontološkog centra budu na najvišem mogućem nivou – naglasio je Ivanišević.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević je podvukao da je u sektoru socijalne zaštite zatečeno veoma devastirano stanje.

–Sektor socijalne zaštite ranije je bio u zapećku, a danas nam je, što pokazujemo i na terenu, u vrhu prioriteta. Nastavićemo zajedno da radimo ovaj posao sve dok poslednji objekat socijalne zaštite ne obnovimo – poručio je Blagojević.

12997_3.jpg