Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Kvalitetnim mlekom do bolje premije

06.11.2019.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišli su danas poljoprivredna gazdinstva Ištvana Kočmara u Subotici, Atile Hegediša na Kelebiji, Josipa Mamužića u Ljutovu i Andreja Kolara, u Bajmoku. Ministar je izjavio da su ispunjena dva velika zahteva poljoprivrednih proizvođača koja se odnose na davanje državne zemlje u zakup na deset godina i formiranje nacionalne referentne laboratorije što, kako je rekao, znači da će se mleko od trećeg kvartala naredne godine premirati po kvalitetu umesto dosadašnjeg premiranja po litru, bez obzira na kvalitet.

 13035_1.jpg

- Dva puta mesečno ljudi iz nacionalne referentne laboratorije, posebnim vozilima, s posebnom opremom, uzorkovaće na licu mesta, uz prisustvo poljoprivrednog proizvođača, stočara, mleko, i ta analiza pod bar-kodom će se raditi u Batajnici. Na bazi toga će država isplaćivati premije. Znaćemo koje je čije mleko i kakvog je kvaliteta - istakao je Nedimović.

Država će, po njegovoj oceni, od ovoga imati veliku korist, jer se na osnovu premije po kvalitetu očekuje dalji razvoj mlečnog govedarstva u Srbiji.

Najavu ministra Nedimovića da će se i premija za mleko od sada isplaćivati na osnovu kvaliteta, pozdravio je Ištvan Kočmar.

- To je dodatni podsticaj za sve nas da postignemo što bolji kvalitet i jedva čekamo da to zaživi. Bravo – rekao je Ištvan Kočmar.

Nakon obilaska farme muznih krava Ištvana Kočmara, Nedimović je kao treću bitnu stvar naveo konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima koji traje do 31. decembra.

- Sugerisao sam ljudima kako da konkurišu. Oni žele da kupuju zemlju, a to znači da žele da ostanu ovde. Zahvalan sam im zbog toga, jer to znači da u ovoj zemlji neće ostati pustoši – naglasio je ministar Nedimović.

Pored ministra Branislava Nedimovića i gradonačelnika Bogdana Labana, poljoprivredna gazdinstva obišli su i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, član Gradskog veća Srđan Samardžić i predsednik Saveta za poljoprivredu grada Subotice, Dragutin Soković.

13035_2.jpg

 

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)