Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za kik-boksera Miloša Keljanovića i takmičare TK Spartak

08.11.2019.

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović primio je danas, u Gradskoj kući, kik-boksera Miloša Keljanovića koji je na tek minulom Svetskom šampionatu u VAKO federaciji u Sarajevu osvojio srebrnu medalju, a potom i takmičare Teniskog kluba Spartak, ekipne prvake države u kategorijama juniorki, juniora, seniorki i seniora. Uz čestitke na velikom uspehu, Simović je Keljanoviću i teniserima Spartaka poželeo da i u narednoj godini ostvare zapažene rezultate.

13042_1.jpg

Keljanović je sportsku karijeru počeo i razvijao u Subotici, u Spartaku, dobijao je i sportsku stipendiju, a sada se nadograđuje u novosadskoj Vojvodini. Njegova srebrna medalja jedna je od 15 medalja (osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane) koje je reprezentacija Srbije osvojila na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Sarajevu.

– Ovo mi je drugi put da sam ovako dočekan, ovoga puta kao senior, i hvala na časti koja mi je ukazana. Kako vreme odmiče shvatam sve više šta sam učinio, koliki je ovo uspeh. Na žalost, nisam stigao do zlatne medalje, ali će ovo biti podsticaj da još bolje radim. Očekuje me još nekoliko mečeva, a onda pauza i pripreme za Prvenstvo Evrope u Turskoj – rekao je Keljanović.

Nemanja Simović je naglasio da se od talentovanog kik-boksera mogu tek očekivati dobri rezultati.

– I ovo je način da mu pružimo dodatnu motivaciju za ono što mu predstoji, a to je svakako Prvenstvo Evrope. Nije mala stvar biti vicešampion sveta, na takmičenju koje je okupilo više od 800 učesnika iz 59 zemalja, a u svojoj kategoriji Miloš je imao 21 protivnika. Ovo je još jedna godina protkana dobrim rezultatima subotičkih sportista, a među njima je i Keljanović, kao dete Spartaka. On je dovoljno sazreo da dalje razvija karijeru u većim gradovima, ali mislim da mu je podrška Subotice i Subotičana prijala – istakao je Simović.

13042_2.jpg

Teniski klub Spartak 2019. godinu ispraća sa istorijskim uspehom, do sada nezabeleženim u ovom sportu – osvojili su četiri državne ekipne titule. Tim iz Subotice je, naime, najbolji u konkurenciji juniora i juniorki, ali i seniora i seniorki. To, ali i još tri pojedinačne državne titule bili su i više nego dovoljan razlog za organizovanje prijema u Plavoj sali Gradske kuće.

– U muškoj seniorskoj konkurenciji smo prekinuli dominaciju Crvene zvezde koja je trajala jedanaest godina, a njom je prekinut naš post u osvajanju titula državnog seniorskog prvaka koji traje od 1976. godine. Devojke Spartaka su poslednji put seniorske prvakinje države bile 1985. godine. Ponosni smo na ove ekipne titule, ali i pojedinačne, Kristijan Juhas je osvojio i zimsko i letnje Prvenstvo Srbije, a Anđela Vidović zimsko, naravno, u seniorskoj konkurenciji – naveo je predsednik TK Spartak, Milan Vučković.

Uz konstataciju da nije mala stvar biti prvak Srbije u četiri kategorije, kao i čestitke i želje da nastave sa kontinuitetom i da naredne godine ostvare isti rezultat, Simović je izrazio zadovoljstvo što se pojačava konkurencija pred tradicionalni izbor Sportiste godine.

- Tenis klub Spartak se sigurno preporučio za visoku poziciju. Svi smo zajedno ponosni na uspehe, a i ovi mladi sportisti moraju biti ponosni što su deo porodice Sportskog društva Spartak. U želji da ispoštujemo lik i delo Jovana Mikića - Spartaka u toku je izrada spomenika koji će biti postavljen početkom naredne godine – istakao je Nemanja Simović.

Sastancima je prisustvovao i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice, koji je Keljanoviću i teniserima Spartaka takođe čestitao na uspehu i lepoj promociji sportskog grada na severu Bačke.