Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počela adaptacija objekta Gerontološkog kluba „Centar II“

12.11.2019.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Gerontološkog centra Subotica, Nenad Ivanišević, prisustvovali su danas početku radova na energetskoj sanaciji zgrade Gerontološkog kluba „Centar II“. U okviru projekta ukupne vrednosti 15,3 miliona dinara, koji finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Subotica, predviđeni su radovi na popravci krova, zamena postojeće stolarije i termoizolacije objekta, kao i postavljanje toplotnih pumpi.

 13059_1.jpg

Gradonačelnik Laban je, obraćajući se medijima, istakao dobru saradnju republike, pokrajine i grada, a potom i podsetio na ono što je, kako je rekao, ukazivao godinama unazad – da bi nešto uradili na prosperitetu grada treba imati spremne projekte.

- Subotica je po tome u samom vrhu, imamo spremne projekte kojima apliciramo kod domaćih i stranih fondova. Nastavićemo sa tom praksom, da pokušamo da  omogućimo jedan normalan život svim našim sugrađanima. Bilo je dosta napada opozicije da dosta novca trošimo na projekte, ali podsećam da je u istom periodu kada je neko drugi bio gradonačelnik 20 puta manje novca uloženo u Suboticu – naglasio je gradonačelnik Laban.

Radovi bi trebalo da budu završeno za oko tri meseca. Pored energetske sanacije, srediće se i parket, zidovi i sve što je potrebno da gerontološki klub bude u novom ruhu.

– Ideja je da se objekat koji je Marija Mamužić donirala Gerontološkom centru 1992. godine u svrhu da bude gerontološki klub i sedište Službe za pomoć i negu u kući, bude energetski efikasan. U ovom momentu za grejanje koristi naftu i struju, a kada bude kompletno energetski sređen očekujemo da će troškovi za energiju biti smanjeni za 13 do 17 odsto – rekao je Nenad Ivanišević i dodao da grad finansira usluge otvorene zaštite „Pomoć i nega u kući“ koju koristi oko 10.000 naših sugrađana.

Predrag Vuletić je još jednom podvukao da je subotički Gerontološki centar među pet najboljih u Vojvodini.

– U ime Pokrajinske vlade zahvaljujem se odnosu grada prema ustanovama socijalne zaštite i prema ljudima. To je zaista primer dobre prakse.  S obzirom na to da je u toku konkurs za unapređenje socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine,  verujem da ćemo pozitivno odgovoriti na zahtev koji dolazi iz ove ustanove. U pitanju je protivpožarna zaštita i izgradnja kružnog toka u centralnoj zgradi. Nadam se da ćemo do kraja godine uložiti još 30 miliona dinara u Gerontološki centar – istakao je Vuletić.

Početku radova na adaptaciji zgrade Gerontološkog kluba „Centar II“ prisustvovao je i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

 13059_2.jpg