Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Proširen kolovoz u delu Ulice Matije Gupca

14.11.2019.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević obišao je danas ulicu Matije Gupca u kojoj su okončani radovi na proširenju kolovoza sa četiri na pet metara, u dužini od 480 metara, od Ulice Otona Župančića do Ulice Blaška Rajića. Za realizaciju ove investicije iz gradskog budžeta je obezbeđeno pet miliona dinara.

13071_1.jpg

Proširenjem ove ulice za jedan metar Stanovnici mesnih zajednica „Prozivka“ i „Centar III“ će mnogo brže i lakše stizati do centra grada, izjavio je Radivojević, i dodao da je Ulica Matije Gupca sada postaje prava alternativa Ulici Braće Radić.

- Sledeće sedmice ćemo, u Mesnoj zajednici ’Gat’, takođe za jedan metar proširiti Palmotićevu ulicu, na delu od Gundulićeve do Bačke ulice. Na toj deonici Gundulićeva ulica je jednosmerna i postoji veliki problem pristupa tog dela grada na Somborski put. Proširenjem Palmotićeve rešiće se taj saobraćajni problem – najavio je Predrag Radivojević.

Upitan o dinamici radova vezanih za rekonstrukciju dela ulice Maksima Gorkog, odnosno proširenje kolovoza u zonama raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom dodavanjem dodatne saobraćajne trake za leva skretanja iz Ulice Maksima Gorkog, Radivojević je rekao da se sve odvija prema planu i da veruje da će radovi na toj deonici najfrekventnije gradske saobraćajnice biti završeni u roku, do 25. decembra.

13071_2.jpg