Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Završen projekat „Mogućnosti za novi početak”

18.11.2019.

U zgradi Nove opštine danas je obeležen završetak projekta „Mogućnosti za novi početak“. Tom prilikom Ekumenska humanitarna organizacija predstavila je rezultate projekta realizovanog kroz tri komponente: ekonomsko osnaživanje, unapređenje uslova stanovanja i pravna zaštita. Subotička lokalna samouprava učestvovala je u projektu s ciljem unapređenja uslova stanovanja i procesa reintegracije povratnika u Srbiji u periodu od januara 2018. do decembra 2019. godine.

 13081_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, zahvalio se se i u ime grada Subotice, i kao predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji na realizaciji projekta „Mogućnosti za novi početak”.

- Grad Subotica ima uspešnu saradnju sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom od 2015. godine kada je potpisan prvi sporazum o saradnji.

U toku projekta " Mogućnosti za novi početak"  u Subotici je pomoć u građevinskom materijalu stigla do 29 porodica, 19 osoba je dobilo pomoć za samozapošljavanje i više od 450 ljudi je dobilo pravnu podršku – istakao je Ilija Đukanović.

Koordinator projekta Ana Birgeš je podsetila da je projekat ove godine sproveden u Vojvodini na četiri lokacije: Subotici, Zrenjaninu, Kikindi i Žitištu.

- Projekat je bio namenjen povratnicima po sporazumu o readmisiji. Misli se na povratnike najčešće  iz Nemačke, a  zatim iz zapadne Evrope ali uvek obuhvata i deo,  deset do 20 odsto, lokalnog stanovništva koje živi u sličnim uslovima - rekla je Ana Birgeš.