Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljeni novogodišnji koncerti

17.12.2019.

– U okviru tradicionalnog dočeka Nove godine na subotičkom Trgu slobode, u utorak, 31. decembra 2019. godine, od 22.30 časova do oko jedan sat iza ponoći koncert će održati pevač Alen Ademović sa bendom. I nova 2020. godina dočekaće se uz efektan vatromet i zvuke valcera. U okviru dnevnog dočeka nove 2020. godine na centralnom gradskom trgu, od 13 do 15 časova nastupiće di-džej 'Devianton', a od 21 do 22 časa Tamburaški ansambl 'Ravnica'. U ponedeljak, 23. decembra, od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće ljubitelji klasične muzike ponovo će moći da uživaju u Novogodišnjem gala koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra – najavila je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Jasmina Stevanović, koordinator Radne grupe za organizovanje proslave dočeka nove 2020. godine.

13143_1.jpg

Centralni gradski trg će, naglasila je, i ove godine biti obezbeđen i ograđen i u tom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i upotreba pirotehničkih sredstava.

Što se tiče gastronomske ponude, dodala je, u novogodišnjoj noći će na nekoliko štandova tradicionalnog zimskog vašara biti ponuđeno kuvano vino, šampanjac i tradicionalna jela.

Sekretar Subotičkog simfonijskog orkestra Kristina Mate zahvalila se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Bogdanu Labanu što podržava njihov rad i najavila da će u ponedeljak, 23. decembra, od 20 časova, na Novogodišnjem koncertu u Velikoj većnici Gradske kuće ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u divnim zvucima bečkih valcera.

– Direktor Subotičkog simfonijskog orkestra Miloš Nikolić odabrao je prikladan i adekvatan program za ovu priliku. To su najlepši bečki valceri i polke, kao i poznate arije iz opereta Imrea Kalmana i Franca Lehara koje će izvesti solistkinja Jelena Končar, prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Dirigent će biti maestro Đorđe Pavlović, dirigent opere Narodnog pozorišta iz Beograda – kazala je Kristina Mate.

Uz izražavanje zahvalnosti na poverenju da u novogodišnjoj noći upravo on i njegov bend održe koncert u Subotici, Alen Ademović je rekao da mu je drago što će novu 2020. godinu dočekati u Srbiji.

– Na programu će biti i pop, i rok, i folk, dakle muzika za sve uzraste, od sedam do 77 godina. Sve one koji su raspoloženi da čuju dobru muziku za Novu godinu u ovom divnom gradu pozivam da dođu na centralni gradski trg i uživaju u našoj muzici – istakao je Alen Ademović.

Direktor Turističke organizacije grada Subotice Aleksandar Medaković naveo je da je cena ulaznica za Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra 1.000 dinara i da se karte za koncert, koje će biti u slobodnoj prodaji, mogu nabaviti od srede, 18. decembra 2019. godine u Turističkoj organizaciji grada Subotice (TOGS).

– U sredu, četvrtak i petak, kao i u ponedeljak, 23. decembra, na dan koncerta, radićemo od 8 do 16 časova, a u subotu, 21. decembra, od 9 do 13 časova. Broj karata je ograničen. Karte se preuzimaju nakon što se uplati uplatnica sa žiro-računom – rekao je Aleksandar Medaković i dodao da za detaljnije informacije građani mogu da se jave na telefon Turističke organizacije grada Subotice: 024/670350.