Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U čast prvorođene bebe posađen crveni javor

03.01.2020.

U okviru kampanje „Za novi život“ – sadnje drveća u ime prvih beba rođenih u novoj godini u opštinama i gradovima na teritoriji AP Vojvodine koju pokrajinski zaštitnik građana sprovodi u saradnji sa opštim bolnicama, lokalnim ombudsmanima i jedinicama lokalne samouprave, u krugu Opšte bolnice u Subotici danas je posađeno drvo u čast Noela Jakše, prvorođene bebe u porodilištu subotičke bolnice u 2020. godini. Sadnicu crvenog javora u Noelovu čast zasadio je njegov presrećni otac, Kornel Jakša.

13177_1.jpg

Dečak Noel Jakša (2,850 grama, 48 centimetara), kojeg je na svet donela majka Žanet Horvat Miletić, rođen je 1. januara, u 2.40 časova posle ponoći.  

– Jako sam ponosan i srećan. Zahvaljujem se subotičkoj Opštoj bolnici, lekarima i sestrama koji su te noći dežurali, a naročito doktoru Sigmundu, kod kojeg smo išli na preglede i koji je pratio supruginu trudnoću – kazao je Kornel Jakša.

Zaštitnik građana grada Subotice Zlatko Marosiuk istakao je, obraćajući se medijima, da je ideja da se ova akcija sprovodi u kontinuitetu, svake naredne godine, simbolično obeležavajući dolazak novog života na svet.

– Čestitam srećnim roditeljima na najlepšem poklonu koji su dobili za Novu godinu, malog Noela. Pored Subotice, po jedno drvo u ime svakog prvog deteta koje se u 2020. godini rodilo u opštinama i gradovima na teritoriji AP Vojvodine gde postoje porodilišta, akcije sadnje drveta biće sprovedene danas i u ponedeljak, 6. januara 2020. godine i u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Vršcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu – rekao je Marosiuk.

Prema rečima načelnice Odeljenja neonatologije Opšte bolnice u Subotici, Branke Milisavljević, 1. januara u porodilištu subotičke bolnice rođeno je sedam beba.

- Noel je dobro, nalazi se kod nas na Odeljenju i trebalo bi da sutra bude pušten kući. Na naše veliko zadovoljstvo, 1. januara je bilo jako mnogo beba, neuobičajeno u odnosu na prethodne dane. Rođeno je čak sedam beba, čekamo još nekoliko prinova, tako da smo veoma srećni kada je reč o broju beba rođenih na početku nove 2020. godine – naglasila je Branka Milisavljević.

Akciju „Za novi život“ podržalo je i JKP „Čistoća i zelenilo“, iz Subotice.

13177_2.jpg