Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Nagrađeni najbolji sportisti u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša“

12.02.2020.

Najboljim sportistima Subotice u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša“ večeras su, u restoranu „Spartak“, dodeljena sportska priznanja. Prvo mesto u konkurenciji sportista osvojio je Sebastijan Nađ, rvač Spartaka, dok je najbolji klub Ženski fudbalski klub Spartak. Medalje „Lajoša Vermeša” dobili su i Violeta Slović  (ŽFK  Spartak) na drugom mestu i Tamaš Kajdoči (Klub dizača tegova Spartak) na trećem mestu. Kao i ranijih godina, sportisti koji su ostvarili plasman od četvrtog do desetog mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama.

13238_1.jpg

Pozdravljajući prisutne na početku svečanosti, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović je istakao da grad Subotica sa velikim zadovoljstvom podržava ovu sportsku manifestaciju koja čuva sećanje na sportsku legendu i ponos Subotice Lajoša Vermeša.

On je tom prilikom najavio i brojna sportska i omladinska dešavanja tokom ovo godine,  među kojima je i održavanje „Građevinijade" koja će okupiti oko 1.500 gostiju iz celog regiona.

- Tokom 2020. godine očekuju nas brojna sportska takmičenja, kako domaća tako i međunarodna, a na leto ćemo biti domaćini velikog omladinskog skupa, gde ćemo, siguran sam, pokazati naše gostoprimstvo u najboljem svetlu – rekao je Nemanja Simović.

Medalja za sportski podvig godine, priznanje koje od  prošle godine nosi ime po Luki Andrašiću, pripala je Tenis klubu Spartak.

Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860” na čelu sa sportskim novinarom Nikolom Stantićem.

13238_2.jpg