Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Narodnoj kuhinji donacija iz Turije

14.02.2020.

Na Trgu cara Jovana Nenada danas je održana tradicionalna privredna i turistička manifestacija „Turijska kobasicijada”. Gosti iz Turije i ove godine predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali su poklon – 50 kilograma sveže kobasice. U ime subotičke lokalne samouprave primopredaji donacije prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

13240_1.jpg

On se tom priliko zahvalio Udruženju „Kobasicijada“ iz Turije na dugogodišnjoj saradnji i donacijama za Narodnu kuhinju Crvenog krsta, za koju je, kako je istakao, grad ove godine u budžetu opredelio 31,2 miliona dinara.

- Zahvaljujem im se što tradicionalno doniraju svoje proizvode za socijalno ugrožene Subotičane, u sklopu programa Narodne kuhinje – rekao je Đukanović.

Narodna kuhinja Crvenog krsta Subotica svakodnevno opslužuje oko 1.200 korisnika.

- Mi smo najveća Narodna kuhinja u Vojvodini, treća u Srbiji i kroz razne programe pokušavamo da ublažimo siromaštvo našim korisnicima, a u tome imamo veliku podršku lokalne samouprave – rekao je Miodrag Varo iz Crvenog krsta.

A da Subotičani ne propuštaju ovu manifestaciju da se snabdeju kobasicama iz Turije dokazao je red koji se ispred štandova stvorio od ranih jutarnjih sati.

Krajem februara majstori iz Turije pokušaće na „Kobasicijadi“ da naprave kobasicu dugu 2036 metara.