Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotički polumaraton ispunio očekivanja

02.03.2020.

– Namera Sportskog udruženja 'Horizont' i lokalne samouprave da se organizovanjem Subotičkog polumaratona naš grad uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti je realizovana. Subotica se pridružila gradovima u našoj zemlji i regionu koji tradicionalno, već godinama, održavaju polumaratone. Na prošlogodišnjem, trećem polumaratonu bilo je tri puta više učesnika nego na prvom, a duplo više nego na drugom. Verujem da će  ovogodišnji, četvrti po redu Subotički polumaraton biti bolji od prethodna tri, i po organizaciji, i po broju učesnika – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće upriličenoj povodom dodele plaketa zaslužnima za realizaciju ove, za naš grad značajne sportske manifestacije.

13268_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su doprineli da 3. Subotički polumaraton bude što je moguće uspešniji, gradonačelnik Laban je istakao da će Subotica i ubuduće biti dobar domaćin učesnicima i gostima polumaratona. Ambijent, dodao je, u kome će se odvijati ovogodišnji i svi naredni polumaratoni biće i lepši i uređeniji, jer se na Trgu slobode gradi nova parterna fontana, a biće rekonstruisane i fasade tri objekta koji se nalaze na turističkoj ruti secesije – Art nouveau, u centralnom gradskom jezgru.

Republički poslanik i član SU „Horizont”, Balint Pastor, naveo je da mu je izuzetno drago što je Subotički polumaraton iz godine u godinu sve kvalitetniji i masovniji i da to potvrđuje da su organizatori i suorganizaori polumaratona bili u pravu kada su rešili da krenu u realizaciju ovog projekta.

– Zahvaljujem se subotičkoj lokalnoj samoupravi na kontinuiranom partnerstvu, kao i svim organizacijama, javnim službama, javnim preduzećima, policiji, Hitnoj pomoći i volonterima što imamo drugu najmasovniju trku u Srbiji. Treći Subotički polumaraton je bila druga po masovnosti trka u Republici Srbiji, posle Beogradskog maratona. Drugi smo, takođe, i po broju inostranih učesnika: imali smo 200 trkača iz 15 zemalja sveta. To znači da smo ispunili cilj koji smo sebi postavili kada je reč o polumaratonu – naglasio je Balint Pastor.

Jedina bitna izmena u odnosu na prošlogodišnji polumaraton jeste, kako je rečeno na konferenciji, da će zbog povećanog broja učesnika iz naše zemlje i regiona ovogodišnji polumaraton startovati u 10.00 časova, a trke na pet i deset kilometara u 10.15 časova.

Na konferenciji je, takođe, saopšteno da se ove godine očekuje oko 2.000 učesnika i da su od danas otvorene prijave za učešće na četvrtom po redu Subotičkom polumaratonu koji će se održati 30. avgusta,  u okviru proslave Dana grada.

Predstavnicima medija i gostima obratili su se i predsednik SU „ Horizont“ Kristifor Bogdanić i potpredsednik Živica Savin. I oni su izrazili zahvalnost svima koji su doprineli uspehu i afirmaciji Subotičkog polumaratona.

13268_2.jpg