Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predstavljeni programi i mere za podsticanje zapošljavanja

11.03.2020.

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Subotica i lokalna samouprava organizovali su danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, promociju javnih poziva i konkursa za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2020. godinu, predviđenih Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja i Programom rada Nacionalne službe za zapošljavanje za ovu godinu.

 13289_1.jpg

Republička i pokrajinska Nacionalna služba za zapošljavanje predstavile su, putem prezentacije uz diskusiju i davanje detaljnih informacija učesnicima (poslodavcima i potencijalnim poslodavcima na lokalnom nivou), javne pozive i konkurse koji su trenutno u toku i omogućavaju velikom broju ljudi da dođu do posla.

Na republičkom nivou raspisano je 13 konkursa. Tu su konkursi za samozapošljavanje nezaposlenih kao i nezaposlenih lica romske nacionalnosti, za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, za obuku nezaposlenih ali i usavršavanje zaposlenih, program pripravnika, program stručne prakse, program sticanja praktičnih znanja, za subvencionisanje zarada za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, za zapošljavanje teže zapošljivih lica, javni radovi.

- Okupili smo se da poslodavcima predstavimo javne konkurse i da im pomognemo pri apliciranju na njih. Uskoro očekujemo i raspisivanje lokalnih javnih poziva i to ćemo posebno predstaviti – izjavila je, između ostalog, Verica Vujadinović, v. d. direktora NSZ Filijale Subotica.

Nacionalna služba za zapošljavanje na nivou AP Vojvodine raspisala je tri konkursa - za zapošljavanje, samozapošljavanje i finansiranje javnih radova.

- Pokrajinska vlada je za ovu namenu izdvojila 90 miliona dinara, od čeka je polovina za zapošljavanje nezaposlenih lica, 40 miliona za samozapošljavanje, a pet miliona za finansiranje javnih radova – rekla je Nevena Živković, službenik za metodologiju programa zapošljavanja, i pozvala poslodavce da se na vreme jave nadležnoj filijali NSZ i konkurišu.

13289_2.jpg