Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica pokrenula proizvodnju sredstava za dezinfekciju

21.03.2020.

Na inicijativu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana u Bajmoku je počela proizvodnja sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata. Reč je o natrijum-hipohloritu, rastvoru  koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa COVID 19, a proizvodi se u prostorijama kompanije „Lukas“ koja je gradu besplatno ustupila pogon, dok je firma „Alex Engineering & Construction“ donirala mašine. Gradonačelnik Laban se posebno zahvalio na, kako je rekao, značajnoj pomoći u zajedničkoj borbi, i najavio da će uskoro početi podela sredstava javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

13327_1.jpg

 – Kompanija Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijum-hipohlorita. Zahvaljuem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli da na vreme reagujemo i  krenemo u akciju, odnosno da snabdemo sve javne ustanove i preduzeća, kao i da dezinfikujemo čitav grad – naglasio je Laban.

Direktor firme „Alex Engineering & Construction“ iz Beograda, Aleksandar Obradović, kazao je da ovaj rastvor inače veoma skup, a da će ga domovi zdravlja, vrtići pijace i druge javne ustanove u Subotici dobijati besplatno, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

– Kao firma smo osećali društvenu odgovornost da u kriznoj situaciji pomognemo, jer želimo da zajedno sa gradonačelnikom i Gradom Subotica omogućimo stanovništvu da normalno funkcioniše, koliko je to moguće u ovakvim uslovima – poručio je Obradović.

13327_2.jpg