Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Mozzart u Subotici nastavio veliku akciju podele paketa najstarijim sugrađanima

22.04.2020.

Velika akcija kompanije Mozzart za pomoć naugroženijima od posledica pandemije COVID–19 ne staje. Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama. Ovaj privredni gigant pripremio je više od 6.000 paketa pomoći, a današnje odredište bila je Subotica.

 13396_1.jpg

Pakete, koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, sugrađanima su na kućne adrese dostavili Mozzartovi volonteri, zajedno sa volonterma koje je obezbedio grad Subotica. Akciji kompanije Mozzart prisustvovao je i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković.

Prema rečima gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, kompanija Mozzart i u ovim teškim vremenima  pokazuje društvenu odgovornost donirajući tamo gde je pomoć najpotrebnija i pružajući punu podršku naporima opština širom Srbije u borbi za zdravlje i živote najstarijih, ali i svih ostalih građana. Laban je podsetio i na značajnu pomoć subotičkoj bolnici kojoj je Mozzart donirao više od milion dinara, te uputio veliku zahvalnost ovoj uspešnoj kompaniji.

– U danima kada je borba koju vodimo sa suzbijanjem virusa jednaka onoj u kojoj se borimo da zaštitimo naše najstarije osećamo i dužnost i obavezu da, koliko možemo, pomognemo svima kojima je pomoć najpotrebnija, a ova kompanija je prevashodno donacijom pomogla subotičku bolnicu, a zatim i našu lokalnu samoupravu. Kada ovakvu pomoć dobijete u teškom trenutku u kojem smo se našli , onda znate da postoji kompanija koji je primer društvene odgovornosti i solidarnosti obzirom da je godinama  donator i učesnik mnogih humanitarnih akcija – istakao je Laban.

 

Iz kompanije Mozzart, koja uspešno posluje već dve decenije, poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije.

– Naša kompanija iz godine u godinu dokazuje da nam je društvena odgovornost na samom vrhu lestvice preioriteta, a u vreme epidemije imamo razloga da budemo još aktivniji i ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a ovi divni mladi ljudi, Mozzartovi volonteri koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi. Najveća nagrada za nas je osmeh i oduševljenje građana kada im uručujemo pakete – rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija Borjan Popović.

Popović je dodao da umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći… Umesto da opskrbljuju Mozzartove poslovnice, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizovana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja…

Društveno odgovorna akcija podele paketa koju je pokrenuo lider industrije igara na sreću samo je jedna u nizu od početka pandemije. Kako su rekli u kompniji Mozzart, već je realizovana u Čačku, Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu, Nišu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Kruševcu...