Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

22.04.2020.

Gradski štab za vanredne situacije je, na sedmoj vanrednoj sednici održanoj danas, doneo naredbu kojom se nalaže Gradskoj upravi grada Subotice da izdvoji dodatna novčana sredstva u iznosu od 1.500.000 dinara koja će biti opredeljena za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda koji će se u okviru paketa davati korisnicima penzija na teritoriji grada Subotice koji primaju penzije sa najnižim iznosima.

13398_1.jpg 

U naredbi, koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, Gradskoj upravi grada Subotice nalaže se da utroši novčana sredstva u iznosu od  2.366.000 dinara i 250 evra, prikupljena na namenskim računima za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih lica za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID–19, za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda koji će se u okviru paketa davati korisnicima penzija na teritoriji grada Subotice koji primaju penzije sa najnižim iznosima.

Ova naredba se primenjuje od 23. aprila 2020. godine. Sprovođenje ove naredbe kontrolisaće nadležni sekretarijati Gradske uprave.

Naredba je doneta na osnovu člana 29. Zakona o odbrani i Odluke o proglašenju vanrednog stanja predsednika Republike Srbije, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije, u uslovima proglašenog vanrednog stanja imajući u vidu mere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju vanrednog stanja.

Naredba - 22. april 2020. godine