Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dezinfekciona sredstva za sve – počeo drugi krug podele za zgrade

23.04.2020.

Drugi krug podele natrijum-hipohlorita za stambene zgrade počeo je danas u Biznis inkubatoru. Kao i u prvom krugu, stambene zajednice dobiće količinu dovoljnu za dezinfekciju zajedničkih prostorija tri puta, što je oko 3200 litara rastvora za čak 550 zgrada.

13401_1.jpg

– Zahvaljujući Štabu za vanredne situacije i stabilnoj proizvodnji natrijum-hipohlorita u Bajmoku, danas i sutra ćemo podeliti sredstva zgradama i to po drugi put. Grad se odlučio da bez obzira da li skupštine stanara imaju potpisan ugovor sa javnim preduzećem ili nemaju, svi dobiju dezinfekciona sredstva potpuno besplatno – istakao je Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Kako bi sve zgrade u Subotici dobile sredstva za dezinfekciju, tamo gde to nije bilo moguće, nadležno preduzeće se organizovalo i dostavilo sredstva na adrese dvadeset stambenih zajednica.

– U stambenim zajednicama  gde su upravnici i njihovi zamenici stariji od 65 godina, mi smo ih najpre pozvali, a zatim smo i odneli sredstva do njihovih ulaza, što ćemo uraditi i u drugom krugu – poručio je Goran Bekonja iz Službe stanovanja.

Pijace i autobusi javnog prevoza dezinfikuju se na dnevnom nivou.

13401_2.jpg