Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban: Brinemo o građanima i u zdravstvenom i ekonomskom smislu

28.04.2020.

– Svesni smo činjenice da sada imamo dvostruku odgovornost i da bitku bijemo na dva fronta: da zaštitimo zdravlje i živote građana s jedne strane, i da sačuvamo ekonomiju i obezbedimo radna mesta za naše sugrađane,  s druge strane. Rukovođeni takvim pristupom, a uz sve propisane mere zaštite, nismo stajali sa radom na najvećim projektima koje smo započeli. I u otežanim uslovima teku radovi na Pozorištu, na rekonstrukciji „Zelene fontane“ i na izgradnji spa centra - rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, koji je danas, sa direktorom „Park Palića“ d.o.o. Nebojšom Darabošem i vlasnikom preduzeća „Gemmax gradnja“ iz Novog Sada, Danilom Bojovićem, obišao radove na izgradnji spa centra sa akva parkom na Paliću i uverio se da radovi teku planiranom dinamikom. - Izgradnja spa centra i akva parka na Paliću jedna je od najznačajnih investicija u Subotici i njena realizacija  mnogo će značiti za celu našu privredu, za sve građane Subotice i regiona, pogotovo u otežanoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa u kojoj smo se našli, i koja je napravila zastoj u privredi.

 13406_1.jpg

Gradonačelnik Laban je, tom prilikom, izjavio da je realizacija ovog projekta jedan od najvažnijih prioriteta Grada Subotice.

- Razumljivo je da smo zbog situacije prouzrokovane epidemijom imali dosta poteškoća, međutim, nije bilo zastoja u radu. Vlada Republike Srbije preporučila je da građevinske firme počnu da rade punom snagom i dalje nastavimo sa razvojem i obnovom Srbije, i u skladu sa tom preporukom sa izvođačem je dogovoreno da se krene pojačanim intenzitetom i svim raspoloživim kapacitetima. Zahvaljujem se izvođaču a posebno radnicima koji ni za vreme epidemije, u okolnostima kada preovladavaju i briga i strah, nisu prestajali da rade – naglasio je Laban.

Prva faza je okončana, podsetio je gradonačelnik, i dodao da je u toku druga faza radova koja predviđa kompletnu realizaciju ovog projekta. Vrednost druge faze je oko 660 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije, uključujući i prvu fazu, iznosi nešto više od milijardu dinara.

– U okviru proširenja sadržaja na Termalnom bazenu na Paliću druga faza – izgradnja spa centra i akva parka, radi se objekat i rekreacioni bazen uz termalni bazen, kao i još jedan bazen i kula sa toboganima, pored postojećih tobogana koji su završeni u prvoj fazi – rekao je Daraboš i naveo da će zatvoreni objekat koji se gradi imati 3.000 kvadratnih metara, a kompletan uređen spoljašnji prostor 28.500 kvadratnih metara.

Danilo Bojović je kazao da se izvođač trudio da radi što je moguće bolje u uslovima proglašenog vanrednog stanja.

– Neki materijali nam nisu bili dostupni zbog epidemije i zabrane kretanja, ali uspeli smo da uradimo kompletnu kanalizaciju, kompletnu hidrantsku mrežu i cevi za hidroizolaciju. Sada smo u fazi da polako izlazimo iz temelja. Nadamo se da ćemo, uz poštovanje svih mera na gradilištu i u skladu sa trenutnom situacijom, u narednom periodu pojačati naše aktivnosti – rekao je Bojović.

Kamen-temeljac za izgradnju spa centra i akva parka kod Muškog štranda na Paliću položen je sredinom decembra 2018. godine, a projekat zajednički finansiraju Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

13406_2.jpg