Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje za javnost Gradske uprave

07.05.2020.

Ovim putem obaveštavamo javnost da Pozivni centar Gradske uprave za podršku starijim sugrađanima prestaje sa radom u petak, 8. maja.

13421_1.jpg

Postupajući po Naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije br. II-06-28/2020 od 16. marta tekuće godine, Gradska uprava donela je Odluku broj IV-56-2/2020, o formiranju Pozivnog centra Gradske uprave Grada Subotice.

Tim aktom uspostavljen je poseban telefonski kontakt centar na broju 024/636-136, koji je bio dostupan svih ovih dana vanrednog stanja i zabrane kretanja građana od 65 i više godina života.

Nakon više hiljada primljenih poziva i isto toliko usluženih starijih sugrađana, koje je nakon prijema podataka iz Gradskog pozivnog centra, obišao Crveni krst Subotice, možemo reći da je zadatak ispunjen i da je pozivni centar ostvario svoju svrhu.

Pošto je zabrana kretanja posle 18:00 časova, kao i zabrana kretanja vezana za godine života ukinuta, stariji sugrađani mogu odlaziti u nabavku po svom nahođenju, a mi ih pozivamo da to čine strogo se pridržavajući mera zaštite.

Socijalno ugroženi građani mogu se obraćati Crvenom krstu Subotice redovnim putem i izraziti svoje potrebe direktno ili preko Centra za socijalni rad.

Zaposleni u Gradskoj upravi koji su radili u pozivnom centru vraćaju se redovnim zadacima u okviru Uslužnog centra Gradske uprave, koji počinje sa radom u ponedeljak 11. maja.

                                                                             Načelnik Gradske uprave
                                                                             Marija Ušumović Davčik,
                                                                                    master pravnik