Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Penzioneri snabdeveni paketima pomoći

08.05.2020.

- Skupština Srbije ukinula je vanredno stanje i time smo se vratili u normalan život, ali to ne znači da neke mere uvedene tokom borbe sa koronavirusom neće ostati na snazi. Apelujem, zato, na naše sugrađane da se i dalje pridržavaju mera koje je Vlada propisala a koje su još uvek na snazi, jer virus nije iščezao - rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, u obraćanju javnosti povodom ukidanja vanrednog stanja. U takvoj situaciji, podvukao je, potrebno je da budemo disciplinovaniji nego što smo ikad bili, i da u svim kontaktima držimo određenu distancu, nosimo maske i rukavice. Briga o našim nastarijima i dalje je primarna, jer su upravo oni najranjivija kategorija.

13422_1.jpg

Upitan da li su penzioneri koji imaju niža primanja dobili obećanu pomoć grada, on je naglasio: - Okončali smo podelu paketa, i snabdeli blizu 15.000  naših najstarijih sugrađana odnosno penzionera čija su primanja ispod 30.000 dinara. Paketi  su sadržali osnovne životne namirnice i podeljeni su preko volontera po Mesnim zajednicama, na kućne adrese našim penzionerima. Sa blizu 2.000 paketa snabdeli smo i najugroženije, odnosno najsiromašnije porodice.  

– Podeljeno je, takođe, oko 30.000 litara natrijum-hipohlorita za dezinfekciju površina kako našim građanima, tako i obrazovnim  ustanovama i ustanovama kulture, institucijama i javnim preduzećima. Preko 10.000 maski i oko 5.000 pari rukavica podelili smo našim građanima koji su nam se obratili za pomoć – precizirao je gradonačelnik Subotice.

Ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i Udruženja građana u oblasti socijalne zaštite Grad je, takođe, snabdeo zaštitnim maskama i sredstvima za dezinfekciju, uporedo radeći na svakodnevnoj i pojačanoj dezinfekciji javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolini zdravstvenih ustanova u ustanova u kojima borave stari.

Siguran u nameri da se u punoj meri nastavi sa merama  na zaštiti zdravlja naših sugrađana u narednom periodu, on je podsetio da će to biti dugotrajan zadatak bez obzira na činjenicu da se moramo okrenuti poslu, podizanju privrede i nastavku razvojne politike koju Subotica vodi.

- Briga o zaštiti zdravstvenog stanja svojih sugrađana biće jedan segment stalnog zadatka u nastojanjima da život Subotičana učinimo što kvalitetnijim- napominje Laban i naglašava da pobeda još nije proglašena. - Blizu nje smo, i u ovom trenutku najvažnije je da počnemo da radimo, uz sve mere opreza, kako bismo omogućili  brži ekonomski oporavak i rast.

13422_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop