Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradu Subotici od Pokrajine odobrena sredstva za sufinansiranje tri projekta

13.05.2020.

Na Konkursu o dodeli sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini, koji je Pokrajinski sekretarijat za  poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao sredinom februara ove godine, Gradu Subotici odobrena su sredstva za sufinansiranje dva projekta: „Vodovodna mreža u ulici Novosadski put i Muški štrand Palić“ i „Kanalizaciona mreža u Harambašićevoj ulici“. Gradu Subotici odobrena su sredstva i na Konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini, koji je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo takođe raspisao sredinom februara.

13429_1.jpg 

Ukupna vrednost projekta „Vodovodna mreža u ulici Novosadski put i Muški štrand Palić“ je 20.329.110 dinara, sa PDV-om. Pokrajina obezbeđuje 11.519.829 dinara, a Grad Subotica 8.934.781 dinara.

Ukupna vrednost projekta „Kanalizaciona mreža u Harambašićevoj ulici“ je 9.435.490 dinara, sa PDV-om. Iznos koji Pokrajina obezbeđuje je 3.774.196 dinara, a Grad Subotica 5.913.794 dinara.

Predmet konkursa jeste sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i odvođenje otpadnih – fekalnih voda radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima na celokupnoj teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Cilj konkursa jeste obezbeđivanje sanitarno čiste pijaće vode za potrebe domaćinstava i industrijskih zona, te bezbedno odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih fekalnih voda iz domaćinstava i delom od korisnika iz industrijskih zona. Obezbeđivanjem osnovnih, neophodnih uslova za život, sprečava se migracija stanovništva iz prigradskih i ruralnih naselja.

Ukupan iznos sredstava koji je dodeljen po ovom konkursu iznosi 453 miliona dinara, i to: za vodne objekte u javnoj svojini – do 363 miliona dinara, a za objekte fekalne kanalizacije – do 90 miliona dinara.

Na Konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini, Gradu Subotici su dodeljena sredstva za uređenje atarskih puteva u KO Bački Vinogradi (k.p.br. 4072), KO Palić (k.p.br. 6061), KO Bajmok (k.p.br. 10944) i KO Donji Grad (k.p.br. 41118).

Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajednički obezbeđuju sredstva u ukupnom iznosu od 55.972.160 dinara, bez PDV-a. Pokrajinski Sekretarijat obezbeđuje  15.264.147 dinara, što predstavlja 27,27 odsto, a Grad Subotica 40.708.013 dinara, što predstavlja 72,73 odsto od ukupno prihvatljivih troškova.

Cilj ovog konkursa jeste jeste uređenje atarskih puteva i prilaznih atarskih puteva sa izradom završnog sloja od čvrstih kompaktnih materijala – najmanje do nivoa tucanika ili struganog asfalta i uređenje otresišta.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu iznosi 200 miliona dinara.

Uredbom o izmeni opštih prihoda i primanja, rashoda i izdataka budžeta Republike Srbije za 2020. godinu radi otklanjanja štetnih posledica usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2,  od 24. aprila 2020. godine su, između ostalih, umanjena sredstva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za „Budžetski fond za program lokalne samouprave“, sa prethodno odobrenih 520 miliona dinara na 260 miliona dinara.

S obzirom na to da je, Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, raspodeljeno 509,6 miliona dinara, bilo je neophodno za 50 odsto umanjiti sva odobrena i ugovorena sredstva za realizaciju projekata po navedenoj Odluci.

U skladu sa tim, Gradu Subotici su za realizaciju projekta „Protivgradna odbrana - nabavka raketa“, umesto prethodno odobrenih 3,6 miliona dinara dodeljena sredstva u iznosu od 1,8 miliona dinara.

 

 

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop