Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ženski fudbalski klub Spartak obeležio 50 godina postojanja

20.05.2020.

- Grad Subotica je stvorio sve preduslove za nesmetan rad Ženskog fudbalskog kluba Spartak. U odnosu na 2016. godinu, duplirali smo finansijska izdvajanja iz gradskog budžeta i za ovaj klub, a uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade na Gradskom stadionu postavili smo novu travnatu podlogu, nove reflektore i atletsku stazu i u celosti renovirali svlačionice. Verujem da ćemo u narednom periodu imati i nove tribine na stadionu, s obzirom na to da je projekat okončan i da je i rekonstrukcija subotičkog Gradskog stadiona obuhvaćena projektom Vlade Srbije – izjavio je danas gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na obeležavanju 50. godišnjice postojanja ŽFK Spartak. Na proslavi upriličenoj tim povodom u prostorijama ovog kluba, u zgradi „Jadran“, Laban je svečano otvorio klupski muzej i zvanično pustio u rad klupski administrativni centar.

13437_1.jpg

Čestitajući im jubilej - 50 godina postojanja i uspešnog rada i ovogodišnju, 11. titulu prvaka države - ujedno i 10. uzastopnu titulu, gradonačelnik je izrazio zahvalnost fudbalerkama, stručnom štabu i rukovodstvu kluba što, kako je rekao, na najlepši način predstavljaju Suboticu i u evropskim takmičenjima.

– Bili smo domaćini velikim klubovima, poput Bajerna iz Minhena i Atletika iz Madrida. Ženskom fudbalskom klubu Spartak želim da nastavi ovako uspešan rad, a mi ćemo nastojati da i dalje značajno ulažemo u sportsku infrastrukturu u našem gradu. Subotički sportisti to zaslužuju izuzetnim rezultatima koje postižu – naglasio je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da je na današnji dan, 20. maja 1970. godine osnovan ŽFK Spartak, predsednik Kluba Zoran Arsić posebno se zahvalio gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću, članu Gradskog veća zaduženom za oblast sporta i omladine, na podršci u projekciji rezultata ŽFK Spartak i promociji grada Subotice i naše države, kako u Evropi tako i u svetu.

- Pored muzeja kluba i administrativnog centra, uredili smo i naše prostorije na Gradskom stadionu. Da nije bilo ovakvog odnosa i pristupa grada Subotice prema nama, izvesno je da ne bismo uspeli da ostvarimo ovako dobre rezultate i stvorimo sjajan ambijent za naš rad. Zahvalni smo, takođe, i Fudbalskom savezu Srbije koji nam je omogućio mnogo toga da danas sve ovo izgleda na način kako to i dolikuje, a pomogao nam je i u organizacionom i u materijalnom smislu. Pored grada Subotice i FSS zahvaljujem se i svima koji su bili uz Klub svih ovih godina – istakao je Arsić.

Direktor sektora za ženski fudbal pri FSS, Bojan Pavićević, pozdravio je gradonačelnika i predsednika ŽFK Spartak i naglasio da je od pre godinu dana Fudbalski savez Srbije radikalno promenio kurs prema ženskom fudbalu.

- Ponosni smo na ŽFK Spartak. Zbog sjajnih rezultata  koje postiže i toliko devojaka koje igraju za reprezentaciju u različitim selekcijama, ovaj klub je zaslužio da i ubuduće ima snažnu podršku od strane grada, države i Fudbalskog saveza Srbije -  poručio je Pavićević.

13437_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop