Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručen ugovor o sanaciji terena u OŠ „Kizur Ištvan”

25.05.2020.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas Suboticu, a bila je to prilika da direktoru Osnovne škole „Kizur Ištvan” Dejanu Anđeloviću uruči ugovor o sanaciji košarkaškog terena u dvorištu ove škole u vrednosti od 800.000 dinara. Batez je razgovarao i sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, članom Gradskog veća zaduženim za oblast sporta i omladine, Nemanjom Simovićem, i Dejanom Vukovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice, na temu dalje saradnje.

 13446_1.jpg

– Sekretarijat u protekle četiri godine ima izuzetnu saradnju sa Suboticom. Realizovan je niz projekata u oblasti sporta – 72, ukupne vrednosti 45 miliona dinara. Obuhvatili smo sanacije terena u školama, podršku kapitalnim projektima poput Gradskog stadiona, podršku vrhunskim sportistima... U toku je realizacija projekta postavljanja reflektora na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, a u kratkom roku, uz partnersko ulaganje, sledi sanacija dvorišta u OISŠ ’Žarko Zrenjanin’ – naglasio je Batez. – Uvek mi je veliko zadovoljstvo, i kao bivšem sportisti i kao sportskom radniku, da budem u sportskom gradu, gradu olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona. Sa Suboticom imamo izuzetan partnerski odnos i naša saradnja može da bude primer svima.

Na izdvojenim sredstvima zahvalio se Nemanja Simović koji je, takođe, podvukao izuzetno plodnosnu saradnju od 2016. godine.

– Realizovali smo veliki broj projekata, a slede novi. Već sledeće nedelje sledi otvaranje novog terena u dvorištu OŠ ’Sveti Sava’, a podsetiću da je u toj školu nedavno izvršena kompletna rekonstrukcija sportske sale. Ne zaostajemo ni u oblasti omladinske politike, jer je i veliki broj udruženja koja se bave ovom tematikom dobio podršku Pokrajine – kazao je Simović.

 On je pohvalio standarde resornog gradskog sekretarijata po pitanju aplikacije na projekte, te se zahvalio svima onima koji pomažu da se oni ispune.

– To se pre svega odnosu na Službu za lokalni ekonomski razvoj i Božidarku Golubović, te na Zagorku Panić, menadžerku Grada, koji su nam izuzetno pomogli u izradi dokumentacije i projekata – naveo je Simović.

13446_2.jpg