Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Laban: Ispunjavamo obećanje dato građanima u seoskim sredinama

25.05.2020.

– Pomoć seoskim sredinama i poljoprivredi  koju kao lokalna samouprava nastojimo da realizujemo u što obuhvatnijoj meri, rezultat je obećanja koje smo dali - da ćemo budžetskim sredstvima izgraditi atarske puteve, pri čemu će prioritet imati putevi uz nastanjene salaše i glavni tranzitni putevi za prolazak poljoprivredne mehanizacije – rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je danas, u društvu Predraga Radivojevića, direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i Milutina Perunovića, tehničkog direktora firme „Ekstra-auto transport“ iz Vrbasa kao izvođača,  obišao radove na uređenju prve deonice atarskih puteva na teritoriji Mesne zajednice „Mala Bosna“.

 13447_1.jpg

Gradonačelnik je, tim povodom, izjavio da je atarski put na teritoriji MZ „Mala Bosna“ dužine 3.660 metara i širine tri metra, a da se radovi, započeti  23. maja, čija je vrednost 7,5 miliona dinara, izvode metodom nasipanja drobljenog kamena. Radovi se finansiraju sredstvima iz gradskog budžeta.

– Ove deonice puta povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovnika iz MZ ’Mala Bosna’, ’Mišićevo’ i ’Tavankut’, i ovaj primer najbolje pokazuje brigu lokalne samouprave o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban i podsetio da je u proteklom periodu izgrađeno više desetina kilometara atarskih puteva, ali i ulična rasveta u ruralnim sredinama gde su pokriveni i atarski putevi na kojima se nalaze farme i salaši.

Ističući značaj koji ova investicija ima za stanovnike ruralnog dela grada, Zlatko Gabrić, meštanin zaseoka hrvatski Majur, zahvalio je gradonačelniku Labanu i lokalnoj samoupravi jer je ovo, kako ističe, prvi put nakon 40 godina, da je realizovano povezivanje hrvatskog Majura sa Malom Bosnom.

– Put je značajan kako za poljoprivredu, tako i za brojne salaše na kojima žive višečlane porodice  sa decom – napominje Gabrić.

13447_2.jpg