Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Laban: Nastavljamo sa gradnjom atarskih puteva

29.05.2020.

Gradonačelnik Bogdan Laban nastavlja sa obilaskom seoskih mesnih zajednica koje su iz gradskog budžeta dobile sredstva za realizaciju najznačajnijih projekata putne infrastrukture. Nakon obilaska radova na uređenju prve deonice atarskih puteva u Maloj Bosni, gradonačelnik Laban sa saradnicima obišao je i mesne zajednice Tavankut i Ljutovo.

13457_1.jpg 

Pored uređenja atarskih puteva u ovim mesnim zajednicama, započeti su i radovi na drugoj deonici koja povezuje mesne zajednice Mišićevo i Tavankut (Gornji Tavankut). Za uređenje obe ove deonice atarskih puteva, u ukupnoj dužini od 7.360 metara, iz gradskog budžeta obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 30,5 miliona dinara.

- Druga deonica, na kojoj su takođe otpočeti radovi, je put koji povezuje mesne zajednice Mišićevo i Tavankut (Gornji Tavankut). Deonica je dužine 3.700 metara,  širine četiri metra a radovi, koji se izvode metodom cementne stabilizacije, vredni su 23 miliona dinara. Ove deonice puta povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovnika iz MZ ’Mala Bosna’, ’Mišićevo’ i ’Tavankut’, i ovaj primer najbolje pokazuje brigu o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban.

On je takođe rekao da je u proteklom periodu izgrađeno više desetina kilometara atarskih puteva, a posebno se vodilo računa o obnavljanju  ulične rasvete u ruralnim sredinama, kako bi se pokrili atarski putevi na kojima se nalaze farme i salaši.

- U prethodnom periodu nekoliko puta su ovde  otpočinjali radovi ali nikada nisu privedeni kraju- navode meštani. - Osim što povezuje dve Mesne zajednice, ovaj put je možda najvažniji zbog činjenice da je to najbliža deonica prema Đurđinu i Žedniku, a i prema auto-putu. Pored toga, ovu deonicu koristi i veliki broj stanovnika Bajmoka koji na ovom delu imaju svoje voćnjake i vinograde.

Svi radovi se finansiraju iz gradskog budžeta.

- Čikerijska ulica je značajna ne samo za Ljutovo već i za naselje Čikerija. koje se nalazi u produžetku same ulice ali i za takozvani 'Rakić kraj'. Ulica je bila u prilično lošem stanju,  najveći problemi nastajali su posle padavina kada je bila teško prohodna zbog blata - navode meštani Ljutova, i napominju da je nasipanje ove ulice važno za sve meštane naselja Čikerija ali i za sve poljoprivrednike koji imaju poljoprivredne zasade i voćnjake na Čikeriji i u „Rakić kraju“ koji ih spaja sa Tavankutom.

Život ljudi na salašima i udaljenim gazdinstvima, rekao je Laban, zavisi umnogome od izdvajanja lokalnih samouprava i njihove spremnosti da pomažu poljoprivrednike.