Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rehabilitacija kolovoza u ulici Ivana Meštrovića

16.06.2020.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, obišao je danas radove na rehabilitaciji kolovoza u ulici Ivana Meštrovića, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Novi grad“. Kolovoz se rehabilituje u širini od četiri metra i dužini od 380 metara, a vrednost radova iznosi 3,7 miliona dinara.

13487_1.jpg 

Kolovoz u ulici Ivana Meštrovića, na koji nanosimo novi asfaltni sloj debljine pet santimetara, bio je u vrlo lošem stanju i predstavljao je dugogodišnji problem za Mesnu zajednicu „Novi grad“, izjavio je, tom prilikom, Radivojević, ističući da će se na ovaj način obezbediti adekvatan pristup kućama svim stanovnicima ove ulice, kao i da će to mnogo značiti i za brojne privredne subjekte koji posluju u blizini ove saobraćajnice.

13487_2.jpg 

- Do kraja ove nedelje u MZ 'Novi grad' rehabilitovaćemo kolovoz i u ulici Đure Jakšića, u širini od četiri metra i dužini od 370 metara. Vrednost tih radova je 4,3 miliona dinara. U toj ulici kolovoz je u znatno lošijem stanju nego u ulici Ivana Meštrovića, s obzirom na to da su u prethodnom periodu ovuda postavljanje brojne instalacije i priključci. Lokalna samouprava će i dalje raditi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, kako u prigradskim tako i u gradskim mesnim zajednicama – naglasio je Predrag Radivojević, i dodao da je ove godine planirano da se asfaltira bivša Gorenjska ulica, Trg sinagoge i prostor kod Gimnazije „Svetozar Marković“, kao i asfaltiranje ulice Ivana Zajeca.

Na kontinuiranoj podršci u rešavanju problema koje ima ova mesna zajednica, gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovom timu u ime građana i rukovodstva MZ „Novi grad“ zahvalila se predsednik Saveta ove mesne zajednice Ljubica Oravec.