Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

24.06.2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, trenutna epidemiološka situacija u gradu u skladu je sa situacijom na nivou države, i nije neočekivan porast broja obolelih s obzirom na to da veliki broj građana nije koristio zaštitna sredstva. U Subotici je trenutno registrovano 15 slučajeva zaraženih virusom korona KOVID -19. Od toga, dvoje je smešteno na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, a 13 je u kućnoj izolaciji, sa  lakšom kliničkom slikom, i radi se o mlađoj populaciji, među kojom su i sportisti.

13502_1.jpg

Od početka epidemije, registrovane 6. marta, u Subotici je ukupno zabeleženo  77 pozitivnih na koronavirus, uključujući i pripadnike vojske i policije, a troje je preminulo. Od poslednjeg zvaničnog izveštaja Kriznog štaba nije bilo smrtnih slučajeva.

Prema merama koje je doneo krizni štab Vlade Srbije, zaštitne maske obavezne su u gradskom i međugradskom prevozu, a putnicima koji ih ne nose neće biti dopušten ulaz u autobuse. Istovremeno, maske će biti neophodne u zatvorenim javnim ustanovama, poštama, bankama, prodavnicama, tržnim centrima...

Posete bolnicama i dalje su zabranjene od momenta proglašenja epidemije od značaja za celu zemlju.

Na današnji dan, u Opštoj bolnici Subotica nema pacijenata koji se nalaze na stacionarnom lečenju Odeljenja za infektivne bolesti zbog Kovida 19.

Prema podacima iz Opšte bolnice Subotica, završen je kompletan epidemiološki nadzor vezan za situaciju nakon inicijalnog asimptomatskog slučaja otkrivenog na Odeljenju ginekologije i akušerstva. 

Broj inficiranih u Bolnici ostao je isti od početka otkrivanja slučaja (četiri zaposlena i jedna pacijentkinja), odreagovano je hitno prema svim važećim protokolima i rigoroznim merama je širenje Kovida uspešno suzbijeno. Nije registrovan niti jedan sekundarni slučaj oboljevanja, što je dokaz uspešno sprovedenih mera.

Bolnica nijednog momenta nije obustavljala rad nijednog odeljenja, i radi nesmetano prema planu i programu, i na dnevnom nivou podnošeni su Izveštaju svim nadležnim institucijama.