Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

30.06.2020.

Trenutna epidemiološka slika prema podacima od 29. juna 2020. je da je 21 lice na nivou okruga pozitivno na COVID-19, od toga tri lica su na bolničkom lečenju, a ostali su u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom.

13518_1.jpg

Od početka proglašenja pandemije COVID-19 na nivou Severnobačkog okruga sa današnjim danom registovano je ukupno 112 lica pozitivnih na virus kovid, od čega u Subotici 82 lica, u Bačkoj Topoli 27 i Malom Iđošu 3.

Preporuka građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive.

Apelujemo na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, a na mlađu populaciju da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru s obzirom na to da mlađi ljudi sve više oboljevaju od COVID-19.

Krizni štab nastavlja da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prati razvoj epidemiološke situacije u gradu i o svemu obaveštava građane.