Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

03.07.2020.

Prema najnovijim podacima, od početka proglašenja pandemije COVID-19, sa današnjim danom u Subotici je registovano  ukupno 86 lica pozitivnih na virus kovid, odnosno registrovano je četiri nova pozitivna slučaja u Subotici.

13529_1.jpg

Na infektivnom odeljenju subotičke Opšte bolnice trenutno se nalazi 10 pacijenata sa sumnjom na Kovid virus i svi su stabilnog kliničkog stanja.

U prethodnih 24 sata u respiratornoj bolničkoj ambulanti pregledano je 14 pacijenata, a pet pacijenata je hospitalizovano, odnosno zadržano na bolničkom lečenju sa sumnjom na kovid. Oni se nalaze u izolaciji, na infektivnom odeljenju i čekaju rezultate PSR testiranja.

Od jučerašnjih pet uzoraka koji su poslati na analizu, za troje je  potvrđeno da su pozitivni na kovid.

Obzirom na porast broja zaraženih na nivou države, preporuka sugrađanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Apelujemo, još jednom,  na građane da poštuju sve mere i preporuke i ponašaju se odgovorno vodeći računa o svom  i zdravlju svojih bližnjih. Mlađoj populaciji, koja  sve češće oboljeva od COVID-19, upućujemo preporuku da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru.

Krizni štab svakodnevno,sa najvećom pažnjom, prati epidemiološku situaciju i ukoliko se ukaže potreba, donećemo  neophodne restriktivne mere u skladu sa procenom razvoja događaja.