Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

09.07.2020.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice je, na 11. vanrednoj sednici održanoj danas, doneo naredbu kojom se naređuje upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara na teritoriji grada Subotice. U naredbi, koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, navodi se da se zabranjuje okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet lica ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 metara uz odgovarajuće mere lične zaštite. Za sprovođenje ove dve tačke naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

13539_1.jpg

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu uz primenu odgovarajućih mera zaštite, a za sprovođenje ove tačke naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

Javnom komunalnom preduzeću „Stadion“ naređuje se da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizuje rad u smenama ne dužim od tri sata uz ograničenje broja posetilaca i primenu odgovarajućih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena.

Naređuje se, takođe, korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, kao i tartan staza, izuzev ukoliko su u pitanju lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

Javnom preduzeću „Suboticatrans“ naređuje se da ne dozvoli ulaz u vozila  javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Subotice.

Naređuje se merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko nadozorne poslove. 

Mere iz ove naredbe primenjivaće se od 9. jula 2020. god. i u skladu sa situacijom po potrebi će se menjati.