Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

16.07.2020.

Gradski štab za vanredne situacije je na 12. vanrednoj sednici, održanoj danas, doneo naredbu kojom se zabranjuje okupljanje više od 10 lica na javnim mestima u zatvorenom  i otvorenom prostoru. U naredbi, koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, navodi se da za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od 1,5  metara, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra. Naređuje se, takođe, nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od 1,5 metara. Preporučuje se nošenje zaštitnih maski i na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru.

13550_1.jpg

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu kao i noćnim klubovima na teritoriji grada Subotice, ograniče radno vreme na period od 6.00 do 21.00 čas.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da ugostiteljskim objektima koji imaju baštu radno vreme u zatvorenom delu objekta ograniče do 21.00 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) do 23 časa.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, supermarketi, mini marketi...) i vrše usluge da radno vreme organizuju u periodu od 6.00 do 21.00 časova. Ograničenje iz ove tačke naredbe ne odnosi se na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i šaltersku prodaju hrane.

U svim javnim zatvorenim prostorima odnosno objektima kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, supermarketi, mini marketi), ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga ograničava se broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu, tako da na svaka četiri kvadratna metra može biti prisutno jedno lice.

Na ulazu u objekat iz stava 1. ove tačke mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektima.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Mere iz ove naredbe primenjivaće se od 17. jula 2020. godine i i u skladu sa situacijom po potrebi će se menjati.