Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zbrinuti svi zaraženi u Gerontološkom centru Subotica

21.07.2020.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević obišao je danas sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom Gerontološki centar u kojem, prema poslednjim informacijama, postoje novi slučajevi zaraze koronavirusom.

13561_1.jpg

Đorđević je razgovarao sa nadležnima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj ustanovi i narednim koracima kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

- Svi zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i zbrinuti su na adekvatan način - naveo je on i dodao da je cilj posete da se pronađu najbolji načini da se situacija što pre stabilizuje i virus drži pod kontrolom, odnosno da se ne proširi dalje.

Ministar je još jednom podsetio na sve mere koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i resorno ministarstvo, a koje podrazumevaju zabranu poseta, nošenje zaštitne opreme i redovne dezinfekcije svih prostorija.

- Za sve eventualne poteškoće svim državnim ustanovama koje su u sistemu socijalne zaštite na raspolaganju smo u svakom momentu. Ova borba je zajednička i svi treba da damo svoj doprinos kako bismo iz nje izašli kao pobednici - zaključio je Đorđević.