Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

27.07.2020.

Prema Izveštaju koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom štabu za vanredne situacije, broj pozitivnih osoba na KOVID-19 virus sa prebivalištem na teritoriji Subotice, zaključno sa današnjim danom je 256, dok je na teritoriji Severnobačkog okruga ukupno 321 osoba pozitivna na korona virus (Bačka Topola 59, Mali Iđoš 6).

13568_1.jpg

Broj smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa oboljenjem KOVID-19 u Subotici iznosi 6, a za Severnobački okrug 8 (Bačka Topola 2, Mali Iđoš 0).

Prema podacima subotičke Opšte bolnice, u poslednja 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti obavljeno je 14 pregleda, od toga su dva pacijenta zadržana na bolničkom lečenju.

Na dalju kućnu izolaciju otpušteno je 9 pacijenata u oporavljenom stanju. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice  nalazi 104 pacijenta, a 9 pacijenata nalazi se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji. Svi ostali hospitalizovani pacijenti su stabilnog kliničkog stanja.

Među Kovid potvrđenim slučajevima je i tek rođena beba muškog pola, bezbedno  porođena carskim rezom, čija je majka imala blage respiratorne tegobe pri prijemu u bolnicu. I majka i beba nalaze se u stabilnom kliničkom stanju. Registrovan je i jedan zdravstveni radnik sa blagom kliničkom slikom, u kućnoj izolaciji.

Po prvi put od registrovanja drugog pika epidemije, tokom vikenda beleži se veći broj otpuštenih u odnosu na broj primljenih pacijenata koji su na bolničkom lečenju zbog Kovid infekcije.

Napominjemo  da se epidemiološka situacija bolesti KOVID-19 ocenjuje kao nepovoljna, kako za teritoriju grada Subotice, tako i za okrug, odnosno zemlju u celini.

Zabrinjava, takođe, činjenica da je trend obolelih rastući, pa još jednom apelujemo na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera, jer isključivo od nas samih zavisi kretanje broja obolelih u narednom periodu.