Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

03.08.2020.

Prema izveštaju koji je Zavod za javno zdravlje Subotica uputio Gradskom štabu za vanredne situacije a vezano za  epidemiološku situaciju u vezi sa infekcijom KOVID-19, od početka epidemije, a zaključno sa 03.08.2020. godine, na području grada Subotice registrovano je 310 obolelih lica. Ovaj broj za teritoriju Severnobačkog okruga iznosi 384.

13586_1.jpg

Od početka epidemije KOVID-19, na teritoriji grada imamo zabeležana 12 smrtna ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa ovim oboljenjem. Za teritoriju Severnobačkog okruga, broj smrtnih ishoda iznosi 14.

Prema podacima Opšte bolnice u Subotici, tokom vikenda (od petka do ponedeljka) u Kovid respiratornoj ambulanti  bolnice obavljeno je 65 pregleda, a 25 pacijenata zadržano je na bolničkom lečenju. U istom periodu, u  Kovid delu bolnice umrlo je pet pacijenata sa teritorije

Severnobačkog Okruga. Četiri pacijenta su iz Subotice (tri pacijentkinje starosti 94, 87 i 84 godine, dok je pacijent muškog pola starosti 71 godinu), i jedan pacijent muškog pola starosti 76 godina iz Bačke Topole.

Na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je tokom vikenda ukupno 18 pacijenata. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice (Kovid infektivno odeljenje, Kovid centar, Kovid jedinica intenzivnog lečenja) nalazi ukupno 94 pacijenata. Sedam pacijenata nalazi se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, od toga četvoro na mehaničkoj ventilaciji.

Trenutna epidemiološka situacija oboljenja KOVID-19 se i dalje ocenjuje kao nepovoljna, i zato apelujemo na građane da se ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.