Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

10.08.2020.

Prema Izveštaju koji je Zavod za javno zdravlje uputio Gradskom štabu za vanredne situacije, od početka epidemije KOVID-19, do današnjeg dana, u Zavodu je na korona virus registrovano 360 pozitivnih osoba, sa adresom prebivališta na teritoriji Subotice.

13603_1.jpg

U istom periodu, zabeleženo je i 15 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa ovim oboljenjem.

Na teritoriji Severnobačkog okruga, podaci govore da je do sada obolelo 445 osobe, a zabeleženo je i ukupno 17 smrtnih ishoda.

U poslednja 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je ukupno 18 pregleda, od čega 6 kontrolnih. Tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, a isto toliko je otpušteno. Među zdravstvenim radnicima nema novoregistrovanih sa Kovid infekcijom.

Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi ukupno 70 pacijenata. Sedam pacijenata je u Kovid jedinici intenzivnog lečenja, od toga su dva na mehaničkoj ventilaciji. Nažalost, tokom proteklog vikenda od posledica Kovid bolesti umrla je jedna pacijentkinja.

U protekloj nedelji registrovan je blagi pad u broju pregleda pacijenata u Kovid bolničkoj respiratornoj ambulanti, kao i manji broj prijema pacijenata u Kovid bolnicu u odnosu na poslednju nedelju jula.

Epidemiološka situacija oboljenja KOVID-19 na teritoriji grada Subotice prema ocenama nadležnih je da je negativni trend porasta broja obolelih zaustavljen.

Ono što je značajno jeste činjenica da je tokom proteklih nekoliko dana, na teritoriji grada ali i okruga u celini, na dnevnom nivou  registrovan manji broj KOVID-19 obolelih nego što je to bilo u prethodnom periodu, i ovo je prvi ohrabrujući podatak nakon dužeg perioda nadzora nad ovim oboljenjem.