Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na upotrebu predata dva sportska terena sa tartan podlogom

20.08.2020.

Član Gradskog veća zadužen za oblast omladine i sporta Nemanja Simović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević predali su danas na upotrebu obnovljeni sportski teren sa tartan podlogom u Fočanskoj ulici, u Mesnoj zajednici „Mali Bajmok“ i rekonstruisani košarkaški teren sa tartan podlogom u dvorištu Osnovne škole „Kizur Ištvan”. U obnavljanje sportskog terena u Fočanskoj ulici, iz gradskog budžeta je izdvojeno 2,2 miliona dinara, dok su u rekonstrukciju košarkaškog terena u OŠ „Kizur Ištvan” pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica uložili milion dinara.

 13624_1.jpg

Košarkaški teren sa tartan podlogom u OŠ „Kizur Ištvan“ je treći sportski teren u ovoj školi, rekao je Nemanja Simović, i podsetio da tartan podloga u velikoj meri poboljšava kvalitet sprovođenja nastave fizičkog vaspitanja i smanjuje opasnost od povreda kod dece.   

– Mislim da će oko 700 učenika koji pohađaju ovu školu 1. septembra biti vrlo prijatno iznenađeni činjenicom da su dobili još jedan novi, rekonstruisani školski teren. Očigledno je, što naše prisustvo ovde i potvrđuje, da nedavno održani izbori za nas nisu bili nikakva 'crvena linija' kada prekidamo svoje aktivnosti. Naprotiv, intenziviramo ih i u narednom periodu ćemo se potruditi da realizujemo što više započetih i novih projekata – naglasio je Simović.

Direktor OŠ „Kizur Ištvan“ Dejan Anđelović zahvalio se lokalnoj samoupravi i pokrajinskom Sekretarijatu za sport i omladinu kao i Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje što su uspeli u planiranom roku da završe ovaj projekat.

– S obzirom na to da našu školu pohađaju učenici koji su zaista vrhunski sportisti i koji su pravi rasadnik za sve subotičke sportske klubove, škola je u obavezi da deci pruži maksimalne uslove za negovanje sporta tako da će i ovaj košarkaški teren sigurno doprineti tome – rekao je Anđelović.

Prema rečima Predraga Radivojevića, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje ove godine je postavilo 500 kvadratnih metara tartan podloge na sportskom terenu u Malom Bajmoku, i  istakao da je vrednost te investicije, finansirane iz budžeta grada Subotice, 2,2 miliona dinara.

– Zamenili smo i sve rekvizite, koševe, table i obruče, i to je nastavak našeg opredeljenja da svake godine bar u po jednoj mesnoj zajednici uradimo neki sportski teren. Podsetiću, prošle godine smo u MZ 'Novi Žednik' uradili košarkaški i rukometni teren – rekao je Radivojević.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, dodao je, u letnjim mesecima intenzivira radove na asfaltiranju i rehabilitaciji ulica.

– U toku prošle nedelje izvršena je rehabilitacija kolovoza u delu ulice Jo Lajoša, od ulice Blaška Rajića do ulice Nade Dimić, i u Pazinskoj ulici. Širina kolovoza u ovim ulicama je šest metara, a ukupna dužina ove deonice je 500 metara. Na ovaj način je rešen jedan od dugogodišnjih problema stanovnika MZ 'Prozivka'. Do kraja godine izvršiće se rehabilitacija kolovoza u ulicama Petefi Šandora, Trg Sinagoge u MZ 'Centar II' i Sekereš Lasla u MZ 'Dudova šuma' – naveo je Predrag Radivojević.

13624_2.jpg