Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za takmičare kampa atletskih nada

25.08.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, primili su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, učesnike Kampa atletskih nada Srpskog atletskog saveza, koji se u našem gradu održava od 20. do 27. avgusta. Pored vođe Kampa, osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine na 400 metara prepone, Emira Bekrića, trenera u Kampu Đerđi Vilagoš i takmičara, Strahinje Radakovića (preponaš) i Adriane Vilagoš (kopljašica), prijemu je prisustvovao i predsednik Atletskog kluba Spartak Slobodan Vojinović.

 13631_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je izjavio da mu je drago što je Srpski atletski savez uvrstio i Suboticu u sredine koje su, u drugoj polovini avgusta ove godine, domaćini Kampa atletskih nada u okviru koga se više od 40 talentovanih i perspektivnih atletičara uzrasta od 14 do 18 godina, pod stručnim nadzorom trenera, priprema za takmičenja u predstojećoj atletskoj  sezoni.

„Verujem da i mladi atletičari, i njihovi treneri, u našem gradu imaju dobre uslove da planirano sprovedu u delo. Subotička lokalna samouprava će i u narednom periodu, u saradnji sa resornim republičkim ministarstvom i pokrajinskim sekretarijatom veliku pažnju posvetiti daljoj izgradnji sportske infrastrukture u gradu i stvaranju još boljih uslova za masovnije bavljenje sportom – istakao je Bakić.

Na Gradskom stadionu u Subotici, podsetio je, u novembru 2018. godine završeni su radovi na postavljanju travnate podloge na centralni fudbalski teren, izgradnji nove atletske staze i rekonstrukciji prostorija koje koriste  Atletski klub Spartak i Ženski fudbalski klub Spartak.

„Ukupna vrednost investicije iznosila je 87 miliona dinara. Ministarstvo omladine i sporta je za novu atletsku stazu i renoviranje prostorija ta dva kluba obezbedilo 67 miliona dinara. Postavljanje nove travnate podloge zajednički su finansirali Pokrajinska vlada i Grad Subotica, gde su oba partnera učestvovala sa po 10 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Bakić.

On je svim mladim atletičarima koji se pripremaju u Kampu atletskih nada u Subotici poželeo da tokom svojih takmičarskih karijera ostvare što bolje rezultate i ostave dubok trag kako u srpskoj, tako i u evropskoj i svetskoj atletici.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor je kazao da mu je velika čast što je danas zajedno sa gradonačelnikom primio mlade atletičarke i atletičare.

„Ovde se radi o atletičarkama i atletičarima koji su, kao što ime Kampa kaže, nade atletike, kraljice sportova. Neki od njih imaju najbolje rezultate u svetu u svojoj starosnoj kategoriji, što je ogromna stvar, jer iako znamo da su grad Subotica, Autonomna pokrajina Vojvodina i Republika Srbija uložili velika sredstva u sport, sigurno nisu imali uslove kakve imaju kolege sportisti, atletičari u nekim drugim zemljama“, istakao je Pastor.

Zbog toga nam je ogromna čast, naglasio je, što su baš oni prvi gosti sa kojima smo se sastali i dodao da je  dobro i za Suboticu što se atletske nade u njoj nekoliko dana provode i treniraju.

„Pošto razumemo logiku sporta trudili smo se gradonačelnik i ja da poštujemo 'red vožnje' njihovog treninga tako da zbog ovog prijema nisu propustili nijedan trening. Najlepše se zahvaljujem što smo imali tu čast da se sretnemo sa vama“, rekao je Balint Pastor.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku i predsedniku Skupštine grada na, kako je rekao, srdačnom prijemu i što su upravo učesnici Kampa atletskih nada u Subotici prvi gosti koje su oni zvanično primili na početku svojih mandata, Emir Bekrić je naglasio da Srpski atletski savez ima za cilj da podigne srpsku atletiku i promoviše sport.

„Drago nam je što smo ovde. Verujemo da ćemo se češće družiti i da ćemo promovisati ne samo atletiku, već i grad Suboticu i generalno sport. Mladi su naše najveće blago, treba u njih da ulažemo, da ih podstaknemo da izrastu u šampione, kvalitetne ljude i da  postanu najbolja verzija sebe“, kazao je Bekrić.

Strahinja Radaković i Adriana Vilagoš – koja je na tek minulom juniorskom prvenstvu Vojvodine održanom 22. avgusta u Novom Sadu zabeležila svoj 15. „rekord“ Srbije u mlađim kategorijama, prvi put u karijeri bacala seniorsko koplje od 600 grama i zabeležila fantastičan hitac od 57,41 metara – zahvalili su se gradu Subotici i Atletskom klubu Spartak na, kako su rekli, gostoprimstvu i sjajnim uslovima za pripreme.

13631_2.jpg