Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saopštenje povodom održavanja svečane sednice za Dan grada 2020. godine

28.08.2020.

Na predlog predsednika Skupštine grada Subotice gospodina dr Balinta Pastora, a u skladu sa dogovorom sa gradonačelnikom grada Subotice gospodinom Stevanom Bakićem, obaveštavaju se građani da će se održati svečana sednica Skupštine grada Subotice povodom obeležavanja Dana grada Subotice, s obzirom da postoji zajednička želja da se istakne značaj obeležavanja dana našeg grada koji je odlukom carice Marije Terezije 1. seprembra 1779. godine postao slobodan kraljevski grad.

 13640_1.jpg

Svečana sednica će se uz poštovanje svih epidemioloških mera održati u utorak, 1. septembra 2020. godine, u 12 časova u Velikoj većnici Gradske kuće na kojoj će se uručiti nagrada povodom dodele zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe.

Kako bi se postupalo u skladu sa preporukama medicinske struke i sačuvalo zdravlje ljudi, na svečanost se neće pozivati gosti i poštovaoci našeg grada, već će istoj prisustvovati samo odbornici Skupštine grada Subotice, pokrajinski i narodni poslanici sa prebivalištem u Subotici, članovi Gradskog veća kao i predstavnici državnih organa sa sedištem u našem gradu.

Uz izražavanje dubokog poštovanja prema građanima grada Subotice, unapred se zahvaljujemo na razumevanju i obaveštavamo građane da će u skladu sa dugogodišnjom praksom biti u prilici da prate svečanu sednicu Skupštine grada Subotice putem direktnog televizijskog prenosa.