Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

28.08.2020.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice je na 13. vanrednoj sednici održanoj danas doneo naredbu kojom je prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno, i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja. U naredbi, koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Stevan Bakić, navodi se da je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno dozvoljeno i kada se javni kulturno-umetnički događaj održava na otvorenom prostoru tako da se između posetilaca održava distanca od najmanje jedan i po metar, uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

 13641_1.jpg

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim kao i noćnim klubovima na teritoriji grada Subotice, ograniče radno vreme na period od 6.00 do 24.00 časa uz obaveznu primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Cov–2.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Naredba je doneta na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik: Republike Srbije“: broj 87/18): a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“: broj Z7/20).