Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana prva vanredna sednica Skupštine grada

01.09.2020.

Na prvoj vanrednoj sednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih sedam tačaka dnevnog reda. Doneti su zaključci o prestanku mandata odbornika Skupštine grada, verifikovani su mandati odbornika  Skupštine grada i donete odluke o dodeli zvanja  Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“.

 13647_2.jpg

Odbornici su doneli zaključke o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Subotice Stevana Bakića (Izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“), Imrea Kerna, Hargite Erči i Žužane Magoši (Izborna lista „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”.

Nakon usvajanja izveštaja Verifikacionog odbora, doneta je i odluka o potvrđivanju mandata odbornika Nikole Popovića (Izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“), Bele Butaš, Zite Nađ i Izabele Nađ (Izborna lista „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”).

Odbornici su doneli odluku da se zvanje Počasni građanin – koje se dodeljuje za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu – dodeli Đuli Palfiju, inženjeru elektrotehnike.

 Na današnjoj, prvoj vanrednoj sednici Skupštine grada, doneta je i odluka da se priznanje „Pro urbe“ –  koje se dodeljuje za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada, i to pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti; odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koji su svojim sportskim i drugim rezultatima proneli slavu svog grada –dodeli Eriki Kabok, novinaru, uredniku, i dr sci. med. Gordani Krtinić, specijalisti epidemiologije.