Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Veliko interesovanje za prijem kod gradonačelnika

02.09.2020.

„Neposredna komunikacija sa građanima je, svakako, jedan od najvažnijih segmenata rukovođenja gradom. U direktnoj komunikaciji sa građanima želim da čujem njihove predloge, sugestije, inicijative i probleme koji se odnose na ingerencije Gradske uprave, kako bi zajednički došli do rešenja i doprineli boljem funkcionisanju našeg grada. Glas naroda je izuzetno važan, tim pre što prilično verno oslikava stanje u društvu. Moj tim i ja ćemo, naravno u granicama naših mogućnosti i nadležnosti, preduzeti sve da pomognemo našim sugrađanima“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon prvog prijema građana koji će se, kako je i najavljeno,  održavati svake srede, od 12.00 do 14.00 časova, u Plavoj sali Gradske kuće.

13649_1.jpg

Uz isticanje da sе u vreme prijema svi direktori javnih i javno-komunalnih preduzeća na teritoriji grada Subotice nalaze kraj telefona i da su u obavezi da se odazovu na svaki poziv vezan za prijem i ozbiljno pristupe rešavanju iznetih problema, gradonačelnik Bakić je rekao da se od 28. avgusta, kada je objavljeno da će sredom primati građane, za prijem javilo više od 30 Subotičana.

„Jasno je da je to preveliki odziv za prijem u jednom danu. Zato smo odredili da u tom vremenskom intervalu od dva sata limitiramo osam prijema. To smo uradili zato što idemo na kvalitet, a ne na kvantitet. Za kvalitetne razgovore potrebno je dvadesetak minuta. Izvesno je da ćemo u narednom periodu probiti taj termin od dva sata i da to neće predstavljati problem. Raduje me toliki odziv. Građani, dakle, veruju u mene da ću da uradim sve da im na adekvatan način rešim problem“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Tokom današnjeg prijema, dodao je, građani su saopštavali probleme iz gotovo svih oblasti uz konstataciju da su, kako je naveo, on i njegov tim poslednja istanca koja može da im pomogne.

„Građani su nam rekli da su se, pre ovog prijema, obraćali za pomoć na nekoliko mesta, da su negde naišli na dobar prijem, a da negde nisu bili zadovoljni kako su primljeni. Zadovoljan sam, jer su građani sa ovog prijema izašli zadovoljni. Ja naročito poklanjam pažnju realizaciji ovih razgovora. Moj lični neuspeh će biti ako taj procenat rešenih problema bude ispod 90 odsto“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

13649_2.jpg