Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Koncert za medicinske radnike i pacijente u dvorištu Opšte bolnice

03.09.2020.

U znak zahvalnosti lekarima, medicinskim sestrama i ostalom medicinskom osoblju za borbu koju pokazuju tokom epidemije korona virusa, ali i podrške pacijentima koji se bore protiv zarazne bolesti COVID-19, Subotički simfonijski orkestar je danas održao koncert u dvorištu Opšte bolnice Subotica. Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

13654_1.jpg

Direktor Subotičkog simfonijskog orkestra i član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture Miloš Nikolić je, obraćajući se medicinskim radnicima, u ime gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime izrazio zahvalnost za, kako je rekao, humanost i požrtvovanost koju svakodnevno ispoljavaju prema pacijentima tokom pandemije korona virusa.

„Mi, radnici u kulturi došli smo na ideju da se zahvalimo vama, našim herojima ovog vremena. A mi drugačije i ne znamo da vam se zahvalimo osim sa dobrom i kvalitetnom muzikom. Zato bih se danas zahvalio i Subotičkom simfonijskom orkestru na lepom gestu. Siguran sam da ćemo vas u narednih 45 minuta usrećiti, da bar na trenutak zaboravite na ovu pošast koja nas je obuhvatila. Zahvalio bih se solistima, Mirni Radulović, koja nas je predstavljala na Evroviziji, Ljubomiru Popoviću, tenoru i, svakako, dirigentu Mikici Jeftiću koji je to sa nama dobro uvežbao“, istakao je Miloš Nikolić.

U ime medicinskih radnika Opšte bolnice, Subotičkom simfonijskom orkestru zahvalila se šef Respiratorne ambulante, Marina Rastović.

„Umetnici su odvajkada bili poznati kao spona koja povezuje u teškim vremenima. Muzičari su podizali duh vojskama pred bitke, lečili duše carevima i vraćali snagu narodu. Kao amaterski muzičar i sama znam da je sposobnost sviranja i pevanja ipak dar od Boga. Hvala vam što ste nam se, koristeći taj dar, zahvalili na ovako lep način. Postoji jedna sličnost između vas muzičara i nas zdravstvenih radnika: nema tog novca i tih reči koje mogu da opišu vaši zvuci i naša dela humanosti“, naglasila je Marina Rastović.

Na repertoaru Subotičkog simfonijskog orkestra bila je i muzika iz domaćih i stranih filmova.

Tokom koncerta, koji je počeo u 14.00 časova, ispoštovane su sve preventivne mere.