Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Održan „Dan pešačenja“

12.09.2020.

Planinarski klub Spartak priključio se nizu planinarskih organizacija koje promovišu pešačenje kao vid zdravih životnih navika. Ovogodišnja manifestacija „Dan pešačenja“, zbog epidemiološke situacije, održana je na dve staze. Oko sto Subotičana  pešačilo je stazama dugim oko 13 kilometara. Poštujući pravila prevencije širenja epidemije, manifestacija je protekla bez  masovnog okupljanja i zajedničkog polaska na pešačenje. Podrška grada Subotice ovoj manifestaciji nije izostala ni ove godine.

 13667_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić, koja je učestvovala na ovoj manifestacije, tim povodom je istakla važnost rekreacije kao značajan faktor za fizičko i mentalno zdravlje i izrazila očekivanje da će naredne godine „Dan pešačenja“ vratiti svoju masovnost.

 Učesnicima manifestacije bile su ponuđene mape sa obeleženim trasama kojima mogu da pešače. Prva staza vodila je od Vodotornja na Paliću do Tresetišta i nazad sa ukupnom dužinom od oko 13 km. Privukla je veći broj zainteresovanih. Kroz predele Subotičko-horgoške peščare sugrađani su u šetnji proveli oko tri sata. 

Druga staza, otprilike iste dužine, počela je od Vodotornja na Paliću, a završavala se kod Nove opštine u Subotici, prolazeći pored osmatračnice za ptice, Bunarića i fabrike Pionir.